Villamosításra koncentrál a Volvo az új modellek helyett

Magasztos értékesítési célt tűzött ki maga elé a Volvo, 2020-ig elakarják érni az évi 800.000 jármű egységet

A Volvo 2020-ig már nem fog új modellt bemutatni, helyette a meglévő rendszereket és erőforrásokat használva nagyra vágyó célokat tűztek ki, amiket valójában el is érhetnek akár. Az Év Autója díj remek marketinget hozott a Volvonak, nem beszélve arról, hogy tényleg egy elég remek jármű az XC40, méltán érdemelte ki a címet.

Már voltak kósza hírek, hogy érkezik majd a Volvotól egy kabrió SUV az XC50, de a jelenlegi állás szerint még várnak ezzel a mérnöki csodával, és mostanában nem kell majd az ízlésemet a zsebembe csúsztatva szemlélni az új Volvo új XC50-et. Remélem a nyitható tetőt elengedik egy SUV esetében, mert már a Range Rovernél sem jött be igazán.

Volvo XC40 SUV műtermi fotón, hátsó nézetből

A Volvo Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) főnöke, Lex Kerssemakers elmondta:

"Jó lenne egy új kabrió vagy egy kupé, de ez csak amolyan hab a tortán, nem szükséges a túléléshez " - hozzátéve, hogy minden új modell 2020 után érkezik majd.

A legfontosabb cél jelenleg, hogy 2025-re már a meglévő paletta legalább 25%-a elektromos verzióban legyen elérhető.

„A jelenlegi portfóliónkkal a piac 98%-át tudjuk lefedni. A villamosítási céljaink azt üzenik, hogy nagyon komolyan vesszük a jövőt, és gyorsan bővítjük az elektromos hajtásrendszerek teljesítményét”

Az Év Autója díjas XC40 még 2018-ban hibrid erőátviteli rendszert fog kapni és várhatóan az első teljesen elektromos Volvo is az XC40 lesz. A Volvo tulajdonában lévő leányvállalat, a Polestar is újabb teljesen elektromos modellt indít, ami várhatóan leginkább a Concept 40.2-höz fog hasonlítani küllemre.

Volvo XC40 SUV hivatalos promóciós fotón, hátsó nézetből

Az XC40 változtatásait követve valószínűleg a V40 hatchback lesz a következő újragondolt modell, és nem csupán a hajtás, de az autó külső megjelenése is fel lesz frisstíve. Mindazonáltal Kerssemakers arra utalt, hogy nem lesz drámai különbség.

"A régi XC90 az új XC90-hez képest nagy különbség volt, mert sokkal nagyobb volt, mint elődje, míg az XC40 még szélsőségesebb változást hozott, hiszen új gyerek volt a családban. A V40 viszont egy jól megalapozott modell. "

A Volvo egyre inkább növekvő veszélyt jelent a nagyobb prémium márkák számára. 2017-ben összesen 571.577 eladott darab volt világszerte, ami 7% -os növekedést jelentett a 2016-os év eredményeihez képest. Európában, az XC60 SUV 99.023 eladott darabot tudhatott maga mögött, ami több mint 100% -kal több eladott járművet jelent, mint a BMW X3-as modellje, amely 41.355 eladott.

Forrás:

Ajálott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom
A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki információk a BMW M5 CS-ről

A tervek szerint még év vége előtt hivatalosan is leleplezik.

Tovább olvasom
Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

Mit tennél, ha lenne három Bugatti a garázsodban?

A cikkben szereplő úriember vett melléjük egy negyediket.

Tovább olvasom