A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó!

Most már csak a Guinness hivatalos válaszát várják, amiben megerősítik, hogy a Köenigsegg Agera RS legyőzte a Bugatti Veyron Super Sportot, mint a leggyorsabb sorozatgyártású autó a Földön!

Csupán pár nappal azelőtt, hogy bemutatnák a Hennessey Venom F5-öt, aminek egész létezése arra hivatott, hogy legalább 480 km/h-val hasítson, még egy csoport Köenigsegg tulajdonos összedolgozott, hogy egy eseményen megtörténjen a csoda: megdöntsék a Bugatti Veyron Super Sport rekordját.

Az új Köenigsegg Agera RS végül 447.24 km/h-s sebességet ért el két futamból (ugyanis az uralkodó szél pozitív/negatív hatásait egyenlítik ki ezzel), megdöntve a 2010-es 431.07 km/h-s rekordját, amit a Bugatti Veyron Super Sport állított fel.

A rekorddöntés Nevadában történt, a 160-as úton nem messze Pahrump településtől. Szóval kábé a semmi közepén, ami nem árt, ha egy ilyen kaliberű rekordkísérletről van szó, ugyanis egy 19.3 km-es szakaszon lezárták az utat.

A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó a világon

A rekorddöntést nem a Köenigsegg szervezte, hanem három Köenigsegg tulajdonos valósította meg, a Köenigsegg „csupán” Niklas Lilja vezető tesztpilótájukat adta kölcsön a rekordhoz. A 3 elvakult Köenigsegg tulajdonos Jeffrey Cheng, John Morris és Mark Stidham voltak, utóbbié volt ráadásul az autó, amivel a rekorddöntés történt.

Az 1.360 LE-s, 1.370 Nm-es nyomatékkal rendelkező Agera RS első nekifutásra 458.02 km/h-t futott, második futásra viszont 446.11 km/h-s csúcssebességet sikerült elérni csupán, így a két próbálkozás átlagsebessége lett a 447.24 km/h.

Mivel a Guinness Rekordok Könyvébe kerüléshez való feltételeket teljesítették, így már csak a hivatalos visszajelzésre várnak a Köenigseggnél a Guinnesstől, hogy többé ne a Bugatti Veyron Super Sportot emlegessék a leggyorsabb sorozatgyártású autóként.

Persze jó kérdés, hogy mégis meddig fog élni ez a rekord?

Köenigsegg Agera RS rekorddöntés

Ugyanis ahogy a cikk elején is említettem, nemsokára bemutatják a Hennessey Venom F5-öt, ami már a nevét is az F5-ös szintű tornádókról kapta, így presztízskérdés, hogy összehozzák vele a 300 mérföld/óra, vagyis a 480 km/h-s sebességet.

És akkor még nem is volt szó a Bugatti Chironról, amivel 2018-ban terveznek rekordot dönteni, vagy hogy meddig reszelgetik-finomítják majd a Venom F5-öt a későbbiekben.

De addig is, amíg nem döntik meg ezt a mostani rekordot, te is átélheted egy kicsit, milyen lehetett majdnem 450-nel repeszteni az Agera RS-sel:

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom