A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó!

Most már csak a Guinness hivatalos válaszát várják, amiben megerősítik, hogy a Köenigsegg Agera RS legyőzte a Bugatti Veyron Super Sportot, mint a leggyorsabb sorozatgyártású autó a Földön!

Csupán pár nappal azelőtt, hogy bemutatnák a Hennessey Venom F5-öt, aminek egész létezése arra hivatott, hogy legalább 480 km/h-val hasítson, még egy csoport Köenigsegg tulajdonos összedolgozott, hogy egy eseményen megtörténjen a csoda: megdöntsék a Bugatti Veyron Super Sport rekordját.

Az új Köenigsegg Agera RS végül 447.24 km/h-s sebességet ért el két futamból (ugyanis az uralkodó szél pozitív/negatív hatásait egyenlítik ki ezzel), megdöntve a 2010-es 431.07 km/h-s rekordját, amit a Bugatti Veyron Super Sport állított fel.

A rekorddöntés Nevadában történt, a 160-as úton nem messze Pahrump településtől. Szóval kábé a semmi közepén, ami nem árt, ha egy ilyen kaliberű rekordkísérletről van szó, ugyanis egy 19.3 km-es szakaszon lezárták az utat.

A Köenigsegg Agera RS a leggyorsabb autó a világon

A rekorddöntést nem a Köenigsegg szervezte, hanem három Köenigsegg tulajdonos valósította meg, a Köenigsegg „csupán” Niklas Lilja vezető tesztpilótájukat adta kölcsön a rekordhoz. A 3 elvakult Köenigsegg tulajdonos Jeffrey Cheng, John Morris és Mark Stidham voltak, utóbbié volt ráadásul az autó, amivel a rekorddöntés történt.

Az 1.360 LE-s, 1.370 Nm-es nyomatékkal rendelkező Agera RS első nekifutásra 458.02 km/h-t futott, második futásra viszont 446.11 km/h-s csúcssebességet sikerült elérni csupán, így a két próbálkozás átlagsebessége lett a 447.24 km/h.

Mivel a Guinness Rekordok Könyvébe kerüléshez való feltételeket teljesítették, így már csak a hivatalos visszajelzésre várnak a Köenigseggnél a Guinnesstől, hogy többé ne a Bugatti Veyron Super Sportot emlegessék a leggyorsabb sorozatgyártású autóként.

Persze jó kérdés, hogy mégis meddig fog élni ez a rekord?

Köenigsegg Agera RS rekorddöntés

Ugyanis ahogy a cikk elején is említettem, nemsokára bemutatják a Hennessey Venom F5-öt, ami már a nevét is az F5-ös szintű tornádókról kapta, így presztízskérdés, hogy összehozzák vele a 300 mérföld/óra, vagyis a 480 km/h-s sebességet.

És akkor még nem is volt szó a Bugatti Chironról, amivel 2018-ban terveznek rekordot dönteni, vagy hogy meddig reszelgetik-finomítják majd a Venom F5-öt a későbbiekben.

De addig is, amíg nem döntik meg ezt a mostani rekordot, te is átélheted egy kicsit, milyen lehetett majdnem 450-nel repeszteni az Agera RS-sel:

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az új Mercedes-AMG CLA 45 S úgy hasít az Autobahnon, mint semmi más

Az új Mercedes-AMG CLA 45 S úgy hasít az Autobahnon, mint semmi más

Az új, 2020-as Mercedes-AMG CLA 45 S-t ismét próbára tették, ezúttal a német autópálya sebességkorlátozás nélküli szakaszán.

Tovább olvasom
Ez lesz a világ első manuális Lamborghini Huracánja

Ez lesz a világ első manuális Lamborghini Huracánja

Ez ízlés dolga, de azért elvinném egy körre...

Tovább olvasom
Teljesen elektromos Porsche Macan SUV a láthatáron

Teljesen elektromos Porsche Macan SUV a láthatáron

A második generációs Porsche Macan teljesen elektromosan is tud majd működni.

Tovább olvasom
Ütős renderelésen az Alfa Romeo Giulia GTA kupé

Ütős renderelésen az Alfa Romeo Giulia GTA kupé

Az Alfa Romeo 2018 júniusában nagy vihart kavart bejelentésével, miszerint visszahoznák a GTV és a 8C modelleket.

Tovább olvasom