A Porsche elárulta a fapados 911 Carrera specifikációját és árait

Az alapmodell ugyan olyan sportos felépítésű bár kisebb teljesítményű, mint a négykerék-meghajtású 4S és a belépő ára is kedvezőbb.

A Porsche közé tette a leginkább megfizethető 911-es (992) változat paramétereit és árait. Sőt már rendelhető is, bár a magyar márkakereskedő oldalán még látszólag nem. Viszont németországi árak alapján a keménytetős változat 104 655 euróról, a kabrió pedig 118 935 euróról indul, ami előbbi esetében 34 millió, utóbbinál 38 milliós összeget jelent, persze ehhez jönnek még az egyéb magyarországi költségek. Ezek alapján az S változathoz képest úgy 15 000 eurót spórolhatsz, ami átszámítva nagyjából 5 milla, így máris nem olyan vészes ennek a műszaki csodának az ára.

Porsche 911 (992) keménytetős hátulról

A drágább Porsche Carrera S verzióhoz képest óvatosabbra hangolt 385 lovas 6 hengeres turbós boxermotor még így is tisztességesen faron billenti a kasztnit, aminek köszönhetően a keménytetős 4,2 másodperc alatt hozza a 0-100-as sprintet. Bár elméletileg létezik manuális váltóval szerelt verzió is, egyelőre csak a 8 sebességes, duplakuplungos automatával lehet megrendelni. A klasszikus váltások hiányát egy opcionális Sport Chrono nevű felszereltséggel hivatottak feledtetni a gyáriak, így az autó 4 másodpercre kerekíti az állóhelyzetből 100 km/h-ra gyorsulás idejét. 293 km/h-ás végsebességével ugyan lemarad egy picit a csúcsváltozattól, de minden bizonnyal ez kevésbé zavaró ha figyelembe veszed az árkülönbséget.

Porsche 911 (992) kabrió

A kabrió változat sprintje picit gyengébb, kerek 2 tizedet kap a zárt változattól. Természetesen ehhez is választható a Chrono Paket, amivel faraghatsz 2 tizedet az autó gyorsulásán, ha az alapváltozat 4,4 másodperces gyorsulása közben nem repülne ki minden rögzítetlen tárgy az utastérből. A hajlobogtató Porsche végsebessége 291 km/h.

Porsche 911 4S beltér

A „fapados” 911 alapjaiban nem különbözik a csúcsváltozattól, sőt a korábban bemutatott Wet Mode is alapfelszereltségbe tartozik. A teljesítménnyel arányosan csökkentek a fékek méretei is, amik ez esetben 330 mm-es tárcsákat fognak. Optikai téren a kerékméretek csökkenése szembetűnő, elől 19” hátul 20”-os görgőket kapsz az alapárba, valamint a kipufogó is megváltozott, a szimmetrikus dupla helyett szimpla végeket kapott. A gyár állítása szerint az utastérben nem történt változás az erősebb modellhez képest.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Kozma Ádám

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom