Hamarosan debütál a Ferrari 812 Superfast Spider

Több Ferrari ügyfél kapott meghívót egy szeptemberi eseményre, ahol valószínűleg a 812 nyitható tetős változatát mutatják be.

A Ferrari most is úgy tesz, mint eddig néhányszor, építenek egy bitang autót, majd később készítenek belőle egy Spider változatot végezetül pedig egy hardcore kiadást. Leginkább a V8-as erőforrással ellátott modellekre volt ez jellemző, elég csak a 458-asra vagy a 488-asra gondolni. A GT és a V12-es típusok esetében nagyon ritka a convertible kivitel.

Ugyan az Icona család első két tagja, a Monza SP1 és SP2 a gyártó legerősebb erőforrását kapta, de nagyon korlátozott számban elérhető. Ez mondjuk nem csoda, hiszen ez a széria azzal a céllal jött létre, hogy az első Ferrarik formavilágát modernizálják és korszerű technológiával vértezzék fel. Ennek megfelelően pedig csak a leghűségesebb vevőkör rendelhet belőlük.

Ferrari SP3JC

2018 novemberében bemutatták az egyetlen SP3JC-t, melynek alapjául az F12tdf szolgált, ami pedig a 812 Superfast elődje. Ez még 2017-ben jelent meg és egy 6,5 literes, V12-es erőforrást rejteget a motorháztető alatt, amely 790 lóerőt és 718 Nm nyomatékot ad le. Illetve 2,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órára, a végsebessége pedig 340 körül van.

A Ferrari V12-es erőforrása

Az új nyitható tetejű modellnek nem tudni a hivatalos nevét, de a korábbiakból kiindulva nyilvánvalóan 812 Superfast Spider lesz, melynek a teljesítményre vonatkozó adatai szerintem meg fognak egyezni a normál változatéval, bár a gyorsulása tuti 3 másodperc fölött lesz a tető mozgató mechanika miatt, amit a 488 Spidertől örököl meg.

Ferrari 812 Superfast Spider látványterv

A hírek szerint a Ferrari Szeptember 2-án és 8-án is tart egy-egy privát bemutatót, ami arra enged következtetni, hogy egy szélesebb vevőkörnek is elérhetővé teszik a modellt. Az események jellegéből adódóan, a bejáratnál elveszik a telefonok és a képrögzítésre alkalmas eszközöket, hogy véletlenül se szivárogjon ki idő előtt egyetlen fotó sem, így meg kell várni a gyártó hivatalos közleményét. Az amerikai bemutatóját az európai számoktól teszik függővé.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom