A Mercedes bemutatja az AMG GT 4 ajtós coupe Edition 1 kiadását

A különleges modell kap némi külső belső kozmetikát

A Mercedes-AMG GT 4 ajtós coupé már most is az egyik legszebb 4 ajtós, amit a piacon találni. Ezt megtoldja még a gyártó egy különleges Edition 1 modellel, ami különböző extra finomításokat és aerodinamikai változtatásokat is tartalmaz.

A modell sötét, fegyverszürke színben érkezik, sport csíkokkal a motortetőn, az ajtókon a tetőn és a csomagtérajtón át ívelve. Továbbá minden esetben 21 colos AMG felniket is kap az autó, amik matt fekete színben díszelegnek a jármű alatt.

Mercedes-AMG GT 4 ajtós coupé Edition 1 kiadás hátsónézetből hivatalos brand fotón

Az új AMG aerodinamikai csomagjában megtalálható egy a gyárinál nagyobb első splitter, valamit extra légterelők az első lökhárítón, egy speciális diffúzor és egy fixen elhelyezett hátsó spoiler aminek szöge manuálisan állítható.

Az utastéren belüli változásokat is érintve, az ülések finoman megmunkált Nappa bőrből készültek, amelyeken sárga szegélyvarrások találhatóak, amikkel remekül harmonizálnak az sárga biztonsági övek. Minden felületi burkolaton a szénszálas borítás uralkodik, a markáns megjelenést remekül egészíti ki a memória funkciós ülések nyújtotta kényelem.

Mercedes-AMG GT 4 ajtós coupé Edition 1 kiadás utastér brand fotón

Az Edition 1 különleges panelmegvilágítást is kap az ajtók környékén, különleges AMG #63 fúvókák gondoskodnak a kabinhűtésről, és kiadás specifikus padlószőnyegek teszik még teljesebbé az összhatást. Az új AMG már teljesen egyértelműen sportkormánnyal érkezik, amelyen egyedi sárga színben megtalálható az Edition embléma.

Minden Edition 1 modell az AMG top motorjával érkezik, amely az AMG GT 4 ajtós Coupe GT 63 S modellben is van. Ez a szörnyeteg szív egy 4,0 literes iker-turbó feltöltésű V8-as, amely 630 lóerős teljesítményt ont ki magából. Ezzel a felállással a 0-ról 100 km/h sebességre való gyorsulási idő 3,1 másodperc, a maximálisan elérhető sebesség pedig 314 km/h.

Mercedes-AMG GT 4 ajtós coupé Edition 1 kormánykerék, a speciális edition emblémával

Az új AMG GT 4 ajtós 2019 elején érkezik az Európai piacra, ezzel egyidőben az USA kereskedőihez is kerül. Az első megvásárolható modellek a GT 63 és a GT 63 S lesz, azoknak a vásárlóknak, akik esetleg nem vágynak ennyire magas teljesítményre várniuk kell 2019 közepéig a GT 53 eljöveteléig.

Az induló árakról még nincs érdemi információ, az viszont biztos, hogy az Edition 1 első bemutatkozása az ADAC Zürich 24 órás futamán várható a Nürburgringen amelyet május 10-től 13-ig tartanak Németországban.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Eladó a világ egyik legritkább sportautója, a Ferrari J50

Eladó a világ egyik legritkább sportautója, a Ferrari J50

Mindössze tíz darabot készítettek belőle Maranellóban, ráadásul egy most eladó.

Tovább olvasom
Mercedes-AMG GT EQ: az elektromos jövő csúcs-hiperautója

Mercedes-AMG GT EQ: az elektromos jövő csúcs-hiperautója

A dizájnerek elvégezték a munka nehezét, a Mercedesnek már csak meg kell építenie.

Tovább olvasom
Különleges modellel ünnepli a BMW az M divízió 50. évfordulóját

Különleges modellel ünnepli a BMW az M divízió 50. évfordulóját

A BMW komoly ünneplést tervez.

Tovább olvasom
A vadonatúj BMW M3 és M4 driftelni is tökéletes – VIDEÓ

A vadonatúj BMW M3 és M4 driftelni is tökéletes – VIDEÓ

Hátsókerékhajtás és elképesztő teljesítmény – kiváló kombináció drifteléshez.

Tovább olvasom