A Tesla egyszerűsíti az otthoni töltést

A Tesla új programot indít, amivel nem csak a Teslát, de a nemrég felvásárolt testvércéget, a SolarCityt is helyzetbe akarják hozni

A Tesla elindítja a Home Charging Installation Programme-ot, mely során a vásárlók otthonaikba telepítik a 240V-os gyorstöltőt, amely segítségével óránként 40 km-re elegendő „üzemanyagot” (bocsánat, áramot) tölthetnek az autójukba.

A szolgáltatás 1.000 dollárba kerül, ami átszámítva kb. 260 ezer forint, cserébe nem kell az ügyfélnek bajlódnia a szakemberek kiválasztásával a szereléshez. Ez nem csak a töltő telepítéséhez szükséges időt és munkaórák számát csökkenti a vásárlók számára, de a Tesla egy másik üzletágának is hatalmas haszonnal kecsegtet majd ez a lépés.

Elon Musk és a Tesla Model 3

Méghozzá a napelemeket gyártó SolarCitynek, amit nemrég vett meg a Tesla potom 2,6 milliárd dollárért. Sok befektető fanyalogva nézte a lépést, ugyanis ezzel a lépéssel Elon Musk egyik cége vette meg a másikat, magyarán a Tesla befektetők pénzéből finanszírozta a másik cégét.

A tőkeinjekcióra mindenesetre szükség volt, hogy a SolarCity terjeszkedni tudjon, ugyanis a napelemes cseréptetőket kezdtek el gyártani, amikkel tökéletes szimbiózist tudnak kialakítani: a SolarCitys napelemes tetőcseréppel gyűjtött energiával töltenék fel a garázsban álló Tesla modellt.

Egyelőre a Charging Installation Programme az Egyesült Államokban elérhető csak, viszont a Tesla korábbi terjeszkedési politikáját látva nem kérdés, hogy a világ többi részére hamarosan kiterjesztik a programot.

A Tesla a napelemes tetőcserepekkel akarja tölteni az autóit

A Tesla így is nagy gondban van, ugyanis akkora az érdeklődés a Model 3 iránt, hogy egyelőre az a kérdés, hogy fogják kielégíteni azt. Musk ugyan már ígéretet tett, hogy decemberre eléri a gyártási kapacitás a havi 20 ezret a Model 3-ból, de ezt még ennél is feljebb kéne tornászni, ugyanis már most 400 ezer előrendelést adtak le a Model 3-ra.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

Kis késéssel, de megérkezett Svájcba a Chiron Pur Sport kiadása

A Bugatti csúcsmodelljének új verzióját eredetileg a Genfi Autószalonon állították volna ki.

Tovább olvasom
Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Nevet is kapott a Jaguar leendő elektromos sportautója

Ez lenne a gyártó első tisztán villanyos kupéja.

Tovább olvasom
Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

Sportback kivitel érkezik az új Q5-ből

A ráncfelvarráson átesett Audi SUV egy új karosszériaváltozatot kap.

Tovább olvasom
Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 1500 lóerős Bugatti Divo a Zöld Pokolban köröz

Az 5,6 millió dolláros autót nem kímélik.

Tovább olvasom