Az Aston Martin DB11 most már V8-as motorral is kapható lesz

A duplaturbós V8-as motor választható opció lesz a DB11-hez, a motort az AMG-től veszi át az Aston Martin

A következő Aston Martin DB11-nek már a Mercedes-AMG fejlesztette 3982 köbcentis V8-as motorja is lehet. A V8-as motor 530 LE-re képes, ami ugyan 75 LE-vel elmarad az eredeti duplaturbós V12-es motorétól, de panaszra így sem lehet okuk majd az Aston Martin vásárlóknak.

Aston Martin DB11

Hogy a Mercedes-AMG V8-as motorját használja az Aston Martin, a két cég között létrejött egyezségnek köszönhető, amelynek során technológiát és szakértelmet cserél egymás között a két cég. Az együttműködésnek köszönhetően nem csupán a DB11-ben tűnik fel a Mercedes-AMG motor, de jövőre már a Vantage is kapható lesz ezzel a blokkal!

Az új DB11-be nem csupán a motor fog a Mercedes-AMG-től érkezni, az elektronika jó része is a a németektől fog származni és ez lesz várható a többi későbbi Aston Martin esetében is.

A videón és képeken látható Aston Martin DB11 egyelőre csak egy öszvérautó, egyelőre kérdés, hogy a karosszérián a megváltozott motor miatt mennyit-hogyan változtatnak. Itt a videó, hogy futja a pályát a duplaturbós V8-as Mercedes-AMG motoros változat:

Mindenesetre a belső térben nem várható, hogy bármi különbség lenne a V8-as és a V12-es változat között, mindkét variáns ugyanazt az Aston Martin-minőséget fogja nyújtani belül.

A kisebb motornak mindenesetre lesznek előnyei, mint például a kisebb súly (a V12-es esetében ez 1770 kg) és mint azt tudjátok, nagyobb teljesítménnyel gyorsabb vagy az egyenesben, kisebb súllyal pedig mindenhol! Hiába a valamivel szerényebb teljesítmény a V8-as részéről, érdemi különbség nem nagyon lesz érzékelhető a kettő között, ha lenyomják a gázpedált.

Aston Martin DB11

Árban persze nem nagyon lesz különbség a V12-es és a V8-as motorváltozat között, ha egy új Aston Martin DB11-et szeretnél, úgy 60 millió forint körül kell gondolkodnod.

Forrás:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom