Egyre többet lehet megtudni a 2019-es BMW Z4-ről!

A legújabb BMW Z4 Roadster ugyan csak a 2018. augusztus 23-ai Concours d’Elegance eseményen mutatta volna meg magát a nagyközönségnek, a gyári fotók viszont már napvilágot láttak!

A Toyota Suprával közös platformra épülő Z4 Roadster a már bemutatott koncepciótól ugyan nem sokban tér el, de a kiszivárgott gyári fotók látványa mégis kielégítőbb, mint holmi kamuflázs verzióé. A dizájnerek a BMW új stílusának alapjára szabták a külsejét, és a BMW 8-as sorozat után ez lesz a második modell, melyet ezt a vonalat figyelembe véve formáltak oly csodássá!

BMW Z4 Roadster 2019

Az Audi TT riválisáról ismeretlen forrásból felbukkant képek hamar bejárták az internetet, ezeket látva könnyen fel lehet fedezni, hogy a 2019-es Z4 modell inspirációját maga a tanulmányautó adta. A fotókon egy M40i felirattal ellátott Roadster szerepel, mely a maga 380 lóerejével várhatóan a legerősebb modell lesz a Z4-esek közül!

Egy másik fotó ad pontos visszaigazolást arról, hogy a 2019-es modellek motorterét egy, a már megszokott 3,0 literes turbós négy- és hathengeres egység fogja uralni (utóbbi egyébként az M240i modellekben is előszeretettel duruzsol).

a bmw z4 3,0 literes turbós erőforrás

A Z4-et már több, mint egy évvel ezelőtt lencsevégre kapták tesztelésen, azonban az értékesítés kezdetére még legalább 2019 márciusáig biztosan várni kell. A képeken szemléltetett M40i 3,0 literes turbós erőforrással szerelt modell mellett az értékesítésre kerülő verziók közt egy Z4 30i modell is elérhető lesz, amelybe egy 2,0 literes turbós négyhengeres blokk kerül majd, 248 lóerővel fűszerezve. Mindkét motorhoz ZF nyolcfokozatú automata erőátviteli-rendszer, illetve a standard hátsókerék-meghajtás jár.

 kilincseket, a fémtető helyett pedig vásznat kapott a legújabb Z4 Roadster

A korábbi fémtető helyét a vászon veszi át, továbbá az autó a koncepciótól eltérően oldalaira kilincseket is kapott. A belterében (csakúgy, mint kívül) szintén a márka által bevezetett és alkalmazott új stílus vonul végig.

kívül-belül a 8-as sorozatnál megismert stílus alapján készült a Z4

A legmodernebb technológiák közt az iDrive-kezelőfelület, valamint a teljesen digitális BMW egység szerepelnek. Az indítógomb a legtöbb autónál a kormánykerék mögött található, azonban a tervezők a Z4 esetében úgy döntöttek, hogy az automataváltó mellé helyezik.

az indítógomb az automataváltó mellett helyezkedik

A legújabb Z4 Roadster a BMW ausztriai Magna Steyr gyárban készül majd, a 2018-as Concours d’Elegance esemény után nagyobb közönségnek pedig majd a Párizsi Autószalonon örvend.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Elkészült a 250. Bugatti Chiron

Elkészült a 250. Bugatti Chiron

A gyártó elviszi a Genfi Autószalonra, ahol élőben is látható lesz.

Tovább olvasom
Jön a legbrutálisabb varacskos disznó: a Mercedes-AMG GLE63 S Coupé

Jön a legbrutálisabb varacskos disznó: a Mercedes-AMG GLE63 S Coupé

A németek tudják, hogyan kell szuperautós menetteljesítményeket előcsalogatni egy nehézbombázóból.

Tovább olvasom
Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom