Híreink

Hátsókerekes Audi érkezhet

Hátsókerekes Audi érkezhet

Dátum: 2017-07-07

Az Audi összkerékhajtásban volt ez élen, a BMW sportosabb, hátsó kerekes autókat gyártott, mára viszont sok minden megváltozott.

Hol hajtson az autó? Minden gyártó eljut egyszer arra szintre, hogy az összes hajtás technikájával rendelkeznie kell. A BMW is elkezdett összkerekes autókat gyártani, az Audi visszafelé még nem teljesített, ami talán a Volkswagen-konszern stratégiájával magyarázható, mert sokszor ugyanazokat a platformokat használják.

Audi RS7

A löketet az új 5-ös BMW adhatta meg az Audinak, amely már összkerekes formában jelent meg. Az Audi Quattro GmnH-nál is szembesültek azzal, hogy hogyan tudnának kicsit ismét kilógni a sorból, ezért is váltottak az Audi Sport névre, mert mégsem képviselhetik csak az összkerékhajtást, ha közben másmilyet is kínálnak.

Audi RS6

A márka vezetője, Stephan Winkelmann megerősítette, hogy bizony tervben vannak a hátsókerekes Audik, amik komoly ellenfelei lehetnek mind az M-es BMW-knek, mind a Mercedes-AMG palettájának. Természetesen a hátsókerék-hajtás kapcsolható lesz, így mindig rendelkezésre áll majd a hagyományos, quattro hajtás is.

Audi RS4

A sportautók rajongói fellélegezhetnek, mert, ha az Audi is ilyen evolúciós lépésre szánja el magát, még nagyobb élmény lesz Audikat vezetni a hátsókerék-meghajtással.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

 

Vissza a cikkekhez