Híreink

70 éves a valaha volt legszebb Ferrari

70 éves a valaha volt legszebb Ferrari

Dátum: 2017-03-14

Az első Ferrari 1947-ben került bemutatásra, azóta is viszi a prímet

1947. március 12-én, néhány évvel a második világháború után, Enzo Ferrari előállt a 125 S elnevezésű modellel, ami újabb fejezetet nyitott az autózás történetében. 70 évvel később, még mindig Maranello utcáit rója, és sokan ünneplik e jeles napon ezt a remek alkotást. A gyártó szeretne méltó módon megemlékezni az első autójukról, így készítettek egy videót, amiben az 1947-es Ferrari műhely látható, központban Enzoval, amint bőr bukósisakban szemléli az elkészült tárgyat. A Ferrari ezzel is szeretné szemléltetni, hogy a hosszú idő alatt mennyi változáson ment keresztül az olasz sportautó gyártás.

LaFerrari Aperta a LaFerrari kupé változata, amely egy hibrid V12-es motort tartalmaz, 949 lóerővel és hét fokozatú duplakuplungos váltóval. Az első, Ferrari 125 S mindössze 118 lóerő leadására volt képes, az 1.5 literes, V12-es motor jóvoltából.
Ferrari 125 S

Az ünneplés majd csak szeptember 9-én teljesedik ki, a gyár székhelyén, Maranelloban. Addig a Ferrari több mint 60 országban ünnepel majd, aki akar, csatlakozhat. Az Apertákkal körbeutazzák majd a Földet, és a születésnapot hirdetik majd.

Forrás:

Ajánlott híreink:

 

Vissza a cikkekhez