Részletgazdag, újításokban bővelkedő a Lexus LC 500

A Lexus új időszakát jelzi, hogy a kiemelkedő mérnöki szakértelem és a magával ragadó dizájn találkozott az LC luxuskupéban. Rájöttek, hogy német vetélytársaikat egy erős, új arculatot teremtő autóval tudják beérni.

A LFA sportkocsi volt az első hasonló autó, aminek ötszáz példányát pikk-pakk elkapkodták a gyűjtők. Egy ideje már nem hallottunk róla, így kellett a frissítés, a Lexus LC 500 formájában, ami sokkal jellegzetesebb formavilágot képvisel. A 2012-ben bemutatott LF-LC tanulmányautó díjnyertes formáit örökölte, meghagyva a tanulmányautóra jellemző részletmegoldásokat.

A karosszéria átmenet egy sportkocsi és egy nagy túrakupé között. Az anyaghasználat és az első utasok kényelme alapján inkább luxuskategória, a 2+2 ülés miatt inkább sportkocsira hajaz. Az ötliteres, 31 szelepes szívó V8-as a maga 467 lóerejével sportosnak tűnik, viszont a világ első 10 fokozatú Direct Shift automata sebességváltója inkább kényelmet szolgálja. A gyártó szerint az új váltó van olyan gyors, mint bármelyik dupla kuplungos automata, tehát az 4,5 másodperces gyorsulása százra kiváló értéknek mondható.

Lexus LC 500

Az 500h elnevezés egy benzines-elektromos hibrid hajtásláncot takar, orrmotorral, új fejlesztésű hátsókerékhajtással. A mérnökök célja a valaha volt legélesebb és legkifinomultabb hibrid megalkotása volt, melynek érdekében olyan előrelépéseket láthatunk, amelyek korábban nem jellemezték a Toyota/Lexus típusait. A motort már nem fokozatmentes e-CVT váltó köti a hajtásba, hanem egy négysebességes egység, amelyet váltófülekről magunk is dirigálhatunk. Ez a változás adja a Lexus Multi Stage Hybrid System gerincét, amelyben egy 3,5 literes, 300 lóerős benzinmotor dolgozik együtt egy 61 lóerős elektromotorral.

Lexus LC 500

Az elöl hat-, hátul négydugattyús fékrendszer gondoskodik a brutális lassulásról. Az LC 500-ban köszönthetjük a márka valaha készült legmerevebb autóját, a különösen merev acél széleskörű használata járult hozzá ahhoz, hogy a végtermék torziós merevsége megelőzi még a szénszálas LFA szuperautóét is. A fejlesztők prioritásként kezelték a tömeg optimális elosztását, így a tengely közötti arányok ideálisak, a tömegközéppont pedig az átlagosnál alacsonyabb.

Akárcsak a világhírű LFA sportkocsit, az LC-t is Takumi mesterek építik. Több mint 20 éves elmélyült szaktudásuknak köszönhetően, a legapróbb tökéletlenséget is észreveszik. A bőrrel és Alcantarával bőséggel borított belső tér különleges részletei között megtaláljuk a szél fújta hullámként fodrozódó ajtókárpitot, vagy éppen a műszercsoport külső részére, a vezető látóterének jobb felső részére beépített üzemmód-választót.

Lexus LC 500

Ez a modell kiválóan betölti a sportos csúcsmodell szerepét a Lexus kínálatában, és sokan is lesznek olyanok, akik vágyni fognak majd a Toyota luxusmárkájának új autójára.

Forrás:

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom