Újjáéled a Jaguar XK

A Jaguar új sportmodell-családot indít

Új 2+2 üléses zászlóshajóval érkezik a Jaguar, ezzel a sportos modellel kíván a gyártó új vonalat alkotni az F-Type mellett. A Jaguar XK újjáélesztésére irányuló tervek friss lendületet kaptak, a vállalat termékstratégia vezetője pedig megerősíti, hogy a sportkocsik egész családjára vonatkozó javaslat kidolgozásán ügyködik a gyártó.

Hanno Kirner, aki a Jaguar Land Rover (JLR) következő évtizedre vonatkozó termékstratégiáját felügyeli, elmondta az Autocar-nak, hogy a cég továbbra is elkötelezett a sportkocsi-szegmensben, annak ellenére, hogy a Jaguar E-Pace és az F-Pace SUV-k dominálnak az értékesítésében. 2017-ben az F-Pace az összes Jaguar értékesítés kétötödét tette ki. A visszatérő XK modell 2014 óta nem volt gyártásban és forgalmazásban.

Hanno kiner a Jaguar fejlesztési vezetője

„Az F-Type hatalmas siker volt - mondja Hanno Kirner – Szeretjük a sport autókat, és szándékosan használom ezt a kifejezést. Legyen szó az autó testének variálásról, vagy valamely másról, de egyelőre csak annyit mondok, hogy számunka igen fontos az autó testének típusa és kialakítása.”

A 2014-es modellévben bemutatott F-Type sikerére való tekintettel, előnyős lenne, ha az érkező XK is ugyanazt a platformot, vagy annak egy megfelelő módosítását használná. A gyártó szerint a jelenlegi F-Type alapok megfelelőek egy 2+2 üléses autó megtervezésére is.

„Szeretem az ötletet miszerint egy olyan rugalmas architektúra van a kezünkben, amivel bármit elérhetünk” – Tette hozzá Kirner.

A Jaguar új XK koncepciója

A Jaguar 2020-tól kezdődően minden modellvonalon elektromos hajtásláncot tervez gyártani, és a sportkocsik sem jelentenek kivételt. De a Jaguar úgy tűnik, tisztában van azzal is, hogy a tisztán elektromos autók nem mindenkinek szimpatikusak.

„Sokan szeretik a motor hangját” - mondta Kirner. "Ez tény, és ez egy meghatározó része egy sportkocsinak. Hiszek benne, hogy egy nap teljesen elektromos sportkocsik lesznek kizárólag, de azt hiszem, más lépéseket is lehet tenni még az akkumulátor és a motor kombinációival.”

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom