Villanyautóként térhet vissza a VW Beetle?

A Volkswagen Beetle mindig is nagy népszerűségnek örvendett, most pedig érkezi belőle az EV

Várhatóan 4 ajtós villanyautóként tér vissza a gyártásba a Volkswagen Beetle. A design főnök Klaus Bischoff már készített is néhány vázlatot. De részleteket még nemigen fedett fel. Ahogy a jelenlegi belsőégésű motoros verzió termékciklusának végéhez közeledik (2019-től már nem lesz gyártásban) úgy jön el az ideje a klasszikus vonalvezetésű kis bogár újra gondolásának is. A Volkswagen 2022-ig minden modellből szeretne elektromos verziót is, vagy csak elektromos verziót.

Nem maradhat ki tehát a sorból a Beetle sem. Jelenleg még a végleges zöld lámpára várnak a mérnökök, de egy dolgot már biztosan lehet tudni, nem csak a hajtáslánc újulna meg, hanem a felszereltség is. Az Autocarnak adott nyilatkozat szerint az új Beetle a Volkwagen MEB elektromos járművekhez tervezett architektúráját fogja használni csak ezúttal 4 ajtós lesz nem pedig 2.

A változtatás és a 4 ajtós bogarak ötlete már rég óta keringett a Volkswagen háza táján, de sosem lett belőle valós project, most, hogy a teljes hajtás lánc is kicserélődik remek lehetőség nyílt a karosszéria változtatására is.

Volkswagen Beetle jelenlegi verziója tengerparti fotón

„Az éppen aktuális Beetle egy 2 ajtós coupé vagy egy cabrio, mégis limitált keretek között lehet csak értékesíteni, hiszen gyakorlatilag egy fülke az egész” - nyilatkozza Klaus Bischoff az Autocarnak.

„Ha vetsz egy pillantást a MEB-re, a legrövidebb tengelytáv lesz a mérvadó. Ha erre réhelyezed a Beetle-t akkor rengeteg helyed marad, így nem lesz kompromisszum a funkcionalitásban és egy vonzó autót látsz majd”

Amikor a retro-style modellek belépnek majd az ID-felhozatalba egy Microbus debütál majd elsőnek. Ez várhatóan 2022-ben lesz. Ezt követi majd egy csapotthátú, majd a szedán és a SUV. Az ID Crozz és az ID Vizzion koncepciók is ezekkel egyidőben érkeznek majd.

„Kötelességünknek érezzük, hogy elkezdjünk aktívan belépni az elektromos szegmensbe - mondja Bischoff – ezek az autók szuper bonyolult technológiával rendelkeznek, és ha túl sokat vállalunk akkor túlterheltek leszünk. Szóval egy egzotikus, érzelmesebb vonalra léptünk”

Volkswagen MEB platfrom 3D terv

Bischoff azonban felhívta rá az Autocar riporterének figyelmét, hogy a Beetle bevezetése az ID sorozatba még nem biztos, hogy azonnali lépés lesz. Szerinte érdemes lenne vele várni még 2-3 évet. Itt hozza szóba ismét, hogy már vannak vázlatok az elektromos Beetle-ről.

Valóban logikus lépésnek tűnik, hogy a Beetle-t ezután egy elektromos szedánként árulják, nem csak MEB platform kihasználása miatt, hanem egy esetleg társmodell bevezetésének lehetősége miatt is. Minden esetre kíváncsian várom, hogy mutat majd egy 4 ajtós Beetle aminek nincs is hangja, és kibocsájtása.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom