Az Aston Martin tengeralattjárója

Aston Martinnal járni akkor is sikk, ha négy keréken gurul, hát ha még akár 500 méteres mélységbe is le tudsz vele merülni!

Az Aston Martin új mélységeket szeretne meghódítani, ezúttal szó szerint! Ugyanis a brit sportautógyár a floridai székhelyű Triton Submarines-szel dolgozik egy közös projekten, a Project Neptune-on, aminek keretében tengeralattjárót kreálnak.

Persze a tengeralattjáró még a víz alatt is magán viselné az Aston Martin stílusjegyeit, mint a luxuskidolgozást – vagy hogy limitált szériás lesz.

Persze a négykerekű Aston Martinoktól ellentétben száguldásra nem lesz annyira képes a Project Neptun, hiszen alig 3 csomóval (szárazföldi patkányoknak 5,5 km/h) fog tudni haladni, de ha ebben nem is, merülésben veri a szárazföldi sportautókat, hiszen akár 500 méteres mélységig is le tud merülni.

Aston Martin tengeralattjáró

550 kg hasznos terhet tud magával vinni a mélybe, 12 órán keresztül képes a víz alatt maradni, ebben nagy segítségére van az oxigénpalack mellett a szén-dioxid szűrő is. Az energiát egy 30 kWh-s akkumulátorból nyeri, de ha kicsinek is tűnik az akkumulátor, bőven elég mozgatni a 4 darab, egyenként 5 LE-s elektromos motort.

Hogy akár 500 méter mélyre is le tudjon merülni, kibírva a hatalmas nyomást, nem aprózták el, a legénységi „buborék” műanyag plexije 8,5 centiméter vastag!

„A Project Neptune-t karcsú, elegáns külseje határozza meg leginkább” – mondta Marek Reichman, az Aston Martin alelnöke és kreatív igazgatója – „Olyan formákat és arányokat használtunk, amelyek ugyanazt az áhítatot fejezik ki a design, a mérnöki munka és a szépség terén, mint az autónk, például az Aston Martin Valkyrie hiperautó projekt".

A Project Neptune 3 ember számára nyújt kényelmes bepillantást a tenger alatti világba a Triton 1650/3 jelzésű tengeralattjáróján alapulva.

"Mindig csodáltuk Aston Martint. A márka a technológia, a mérnöki tervezés és az időtlen, elegáns formatervezés szenvedélyét jelenti "- mondta Patrick Lahey, a Triton Submarines elnöke. "Az első találkozásunktól nyilvánvaló volt, hogy a Triton és az Aston Martin természetes partnerek és a közös értékeink ebben az igazán izgalmas projektben fognak kiteljesedni."

Aston Martin sportautó helyett tengeralattjárót csinál

Ha úgy gondolod, a pihenés nem lehet teljes egy tengeralattjáró Aston Martin nélkül, potom 4 millió dollárért a tiéd is lehet majd a Project Neptune!

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom