Az Aston Martin tengeralattjárója

Aston Martinnal járni akkor is sikk, ha négy keréken gurul, hát ha még akár 500 méteres mélységbe is le tudsz vele merülni!

Az Aston Martin új mélységeket szeretne meghódítani, ezúttal szó szerint! Ugyanis a brit sportautógyár a floridai székhelyű Triton Submarines-szel dolgozik egy közös projekten, a Project Neptune-on, aminek keretében tengeralattjárót kreálnak.

Persze a tengeralattjáró még a víz alatt is magán viselné az Aston Martin stílusjegyeit, mint a luxuskidolgozást – vagy hogy limitált szériás lesz.

Persze a négykerekű Aston Martinoktól ellentétben száguldásra nem lesz annyira képes a Project Neptun, hiszen alig 3 csomóval (szárazföldi patkányoknak 5,5 km/h) fog tudni haladni, de ha ebben nem is, merülésben veri a szárazföldi sportautókat, hiszen akár 500 méteres mélységig is le tud merülni.

Aston Martin tengeralattjáró

550 kg hasznos terhet tud magával vinni a mélybe, 12 órán keresztül képes a víz alatt maradni, ebben nagy segítségére van az oxigénpalack mellett a szén-dioxid szűrő is. Az energiát egy 30 kWh-s akkumulátorból nyeri, de ha kicsinek is tűnik az akkumulátor, bőven elég mozgatni a 4 darab, egyenként 5 LE-s elektromos motort.

Hogy akár 500 méter mélyre is le tudjon merülni, kibírva a hatalmas nyomást, nem aprózták el, a legénységi „buborék” műanyag plexije 8,5 centiméter vastag!

„A Project Neptune-t karcsú, elegáns külseje határozza meg leginkább” – mondta Marek Reichman, az Aston Martin alelnöke és kreatív igazgatója – „Olyan formákat és arányokat használtunk, amelyek ugyanazt az áhítatot fejezik ki a design, a mérnöki munka és a szépség terén, mint az autónk, például az Aston Martin Valkyrie hiperautó projekt".

A Project Neptune 3 ember számára nyújt kényelmes bepillantást a tenger alatti világba a Triton 1650/3 jelzésű tengeralattjáróján alapulva.

"Mindig csodáltuk Aston Martint. A márka a technológia, a mérnöki tervezés és az időtlen, elegáns formatervezés szenvedélyét jelenti "- mondta Patrick Lahey, a Triton Submarines elnöke. "Az első találkozásunktól nyilvánvaló volt, hogy a Triton és az Aston Martin természetes partnerek és a közös értékeink ebben az igazán izgalmas projektben fognak kiteljesedni."

Aston Martin sportautó helyett tengeralattjárót csinál

Ha úgy gondolod, a pihenés nem lehet teljes egy tengeralattjáró Aston Martin nélkül, potom 4 millió dollárért a tiéd is lehet majd a Project Neptune!

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom