Az Audi megérdemli a maga szupersportautóját

Az Audi Sportnak már nem elég az R8, egy még erősebb szuperautót szeretnének a palettájukon tudni

Mikor az Audi Sport a régi Quattro GmbH hamvaiból megszületett 2016 végén, már akkor bejelentették, hogy 18 hónap alatt 8 új modellel szeretnének előrukkolni. Ahogy telt az idő, az Audi bejelentette a saját crossoverjét és elektromos autóit.

Mindeközben az Audi Sport, bár a friss alapítás miatt biztos temérdek a teendője, de nem lengetett be eddig semmi kézzelfoghatót bármilyen új modellről. De egy interjúban Stephan Winkelmann, az Audi Sport vezérigazgatója végül elmondta, hogy szívesen látna egy R8 fölé pozícionált limitált darabszámú szupersportautót.

Az Audi Sport egy új szupersportautót szeretne

„Nagyon lelkesen dolgozom ezen a jövőben, úgy gondolom, nemcsak a márka érdemli meg, hanem van egy külső kereslet is…” – mondta az interjúban.

Persze ha valaha is eljönne az Audi szuperautójának az ideje, a Volkswagen-csoport alkatrészeit használná fel, de az Audi-identitását megtartaná. Az új szupersportautó lenne a nemcsak az Audi Sport, de egyben az egész Audinak a fénylő csillaga.

Audi Sport és a villanyautók

Miközben vitathatatlan, hogy ez a terv az Audi Sportnál, Winkelmann elsődleges céljuknak perpillanat azt jelölte meg, hogy az Audi Sport többi részének a bővítése.

Jelenleg az Audi Sport több modell gyártásáért is felel, úgy mint az R8, RS 3, RS 7 és a TT RS-ekért, valamint a Formula E-ben, GT3 és GT4 versenyeken részt vevő autóikért. Még az egyetlen crossover, amit meg kell említeni, az RS Q3-at, ami nemsokára kap egy nagyobb testvért 2017 végére, az RS Q5-öt, valamint egy RS Q8 is tervbe van már véve, de 2019 előtt nem valószínű a megjelenése.

Az Audi Sport az R8-nál is erősebb autót tervez

Persze az elektromos autók is megjelennek majd náluk, 2020-21 környékére szeretnének egy kupé-szerű szedánt, vagy egy kupé-szerű SUV-ot, e-tron kiadásban.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom