Új Ferrari-modell érkezett

Itt volt az ideje a California lecserélésének, az új modell ráadásul már teljesen új gyártásctechnológia révén nyújt sokkal jobb teljesítményt az elődnél

Az új Ferrari Portofino a márka új belépőszintű modellje hivatott lecserélni a California T-t. A keménytetős kabrió 592 lóereje egy V8-as motorból jön, ami a Ferrari szerint 3.5 másodperc alatt repíti a belépő-Ferrarit 0-ról 100 km/h-ra. A 3.9 literes turbós motor a Californiaból származik, de 40 LE-vel erősebbre hangolták az elődmodellnél, amit 7500-as fordulatszámnál ad le, míg a 760 Nm-es nyomaték 3000 – 5250 fordulat között áll rendelkezésre, a végsebessége 320 km/h.

A Portofino az új belépő-Ferrari

A Ferrari elmondta, hogy a Portofino, egy olasz falu után lett elnevezve. Bár a California T-re épül, de egy teljesen új fejlesztésű karosszéria veszi körbe, ami sokkal könnyebb lett, mint az elődé, valamint sokkal merevebb is, köszönhetően az új gyártástechnológiának.

Új infotainment-rendszer dolgozik a Portofinoban

Azt még elhallgatják, mennyivel is lesz könnyebb a Portofino, de annyit már lehet tudni, hogy 46-54 arányban fog a tömege eloszlani. A Portofinoban fog először megjelenni a Ferrari E-Diff 3 elektronikus hátsó differenciálműve, valamint a kormányzáson is nagyban javítottak. A felfüggesztés sem mellőzi az új technológiákat, ferrofluidos anyagot használva sokkal jobb lett az autó rugózása.

A gépjármű eleje agresszívabb kinézetet kapott a nagy hűtőráccsal, a fényszórói alakja leginkább a 488 GTB-ére hasonlít, de nagyobb a fekete rész aránya, ami körbeveszi. A légbeömlők a fényszórók külső szélén kaptak helyet, a levegőt hatékonyan vezetik az első kerékjárati ívbe.

Erősebb lett az elődjénél a Ferrari Portofino

Enyhén nőtt a Portofino mérete a Californiahoz képest, 16 mm-rel hosszabb, 28 mm-rel szélesebb, miközben 4 mm-rel alacsonyabb lett.

A beltérre térve nem hagyható ki a felújított infotainment-rendszer, amit egy 10.2”-es érintőképernyős kijelző jelenít meg. Az újratervezett szélterelők 30%-kal csökkentik a légáramlást az utastérben, ha le van hajtva a tető. Ha már a tetőről van szó, a Ferrari elmondta, hogy menet közben is lehet majd a tetőt lehajtani, de egyelőre még nem mondták meg, mekkora sebességig.

Csukható keménytetős kabrió a Ferrari Portofino

Hivatalosan a Frankfurti Autószalonon fogják bemutatni, amit 2017 szeptemberében tartanak.

Forrás:

Autocar

Ajánlott linkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom