Napfogyatkozás-kiadás a Nissantól

A napfogyatkozás túl ritka esemény ahhoz, hogy azt ne használja ki valamelyik autógyártó, de hogy hozzák közös nevezőre az égi eseményt egy vérbeli amcsi terepjáróval?

Tegnap, 99 év óta először volt teljes napfogyatkozás az USA-ban, amire az autógyártók is lecsaptak: a Nissan 3 új Midnight Edition-modellt jelentett be. Persze ezek élesen különböznek az Európában kapható modellektől, ugyanis ezek a Titan, Titan XD és a Frontier. Jó-jó, az utolsó becsapós volt, ugyanis a Frontiert ismerheted, csak épp Navara néven. Ők csatlakoznak a februárban már meghirdetett 6 tagból álló Midnight Editionhöz.

A Nissan különkiadással jött elő a napfogyatkozásra

A tegnapi napon Tennessee-ben, ahogy sötétségbe borult az ég tökéletes volt az alkalom a 3 különleges kiadású Nissan-modell bemutatására. A Midnight Edition-ök az év végén kerülnek majd a kereskedésekbe.

A Titanon és a Titan XD-n a Midnight Edition jelentette változások, hogy fekete hűtőrácsokat kapnak fekete betéttel, fekete fényszórókeretet, fekete visszapillantótükör sapkát, fekete kilincseket. Persze az első- és hátsó lökhárítók is feketék, a Midnight-embléma is fekete, valamint (ki gondolta volna?) fekete 20-as könnyűfém felniket adnak hozzá alapból.

A Nissan különösen odafigyelt a Midnight Edition modellek belső terére

Hogy ne legyen teljes a halottas pickup-érzés, aki egy Midnight Editiont szeretne, van lehetősége a feketén túl is választani a fényezést illetően. A másik két szín, amiben kérheted a Midnight Edition Nissanokat, a Gun Metallic és a Pearl White.

A Titannál a Midnight Edition kérhető hátsó- és összkerékhajtással, de a Titan XD esetében csak összkerékhajtással lesz majd kapható, az erőt egy 5.0 literes V8-as turbódízel szolgáltatja.

Nissan Midnight Edition 5.0 literes V8-as turbódízellel

A Navara (bocsánat, helyi viszonyoknak megfelelően Frontier) hasonló átalakításokat kap, mint a különleges kiadású Titan és Titan XD, annyi különbséggel, hogy 20-as helyett csak 18-as kerekeken gördülnek majd, valamint náluk se lesz megkötés a meghajtás terén.

A Különleges kiadású Nissanok hamarabb elkelnek

A már korábban említett 6 másik amerikai Midnight Edition-modell, amiről szót ejtettem: Altima, Maxima, Murano, Pathfinder, Rogue és a Sentra. Bár ez mi, európaiak nem kapunk ezekből, de az amerikai kereskedésekből legalább 2-szer hamarabb viszik el a különleges kiadású modelleket a kereskedések szerint.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

12 év után leáll a Maserati GranTurismo gyártása

Egy különleges kiadással búcsúzik a gyártó, amely a Zeda nevet kapta.

Tovább olvasom
Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom