Napfogyatkozás-kiadás a Nissantól

A napfogyatkozás túl ritka esemény ahhoz, hogy azt ne használja ki valamelyik autógyártó, de hogy hozzák közös nevezőre az égi eseményt egy vérbeli amcsi terepjáróval?

Tegnap, 99 év óta először volt teljes napfogyatkozás az USA-ban, amire az autógyártók is lecsaptak: a Nissan 3 új Midnight Edition-modellt jelentett be. Persze ezek élesen különböznek az Európában kapható modellektől, ugyanis ezek a Titan, Titan XD és a Frontier. Jó-jó, az utolsó becsapós volt, ugyanis a Frontiert ismerheted, csak épp Navara néven. Ők csatlakoznak a februárban már meghirdetett 6 tagból álló Midnight Editionhöz.

A Nissan különkiadással jött elő a napfogyatkozásra

A tegnapi napon Tennessee-ben, ahogy sötétségbe borult az ég tökéletes volt az alkalom a 3 különleges kiadású Nissan-modell bemutatására. A Midnight Edition-ök az év végén kerülnek majd a kereskedésekbe.

A Titanon és a Titan XD-n a Midnight Edition jelentette változások, hogy fekete hűtőrácsokat kapnak fekete betéttel, fekete fényszórókeretet, fekete visszapillantótükör sapkát, fekete kilincseket. Persze az első- és hátsó lökhárítók is feketék, a Midnight-embléma is fekete, valamint (ki gondolta volna?) fekete 20-as könnyűfém felniket adnak hozzá alapból.

A Nissan különösen odafigyelt a Midnight Edition modellek belső terére

Hogy ne legyen teljes a halottas pickup-érzés, aki egy Midnight Editiont szeretne, van lehetősége a feketén túl is választani a fényezést illetően. A másik két szín, amiben kérheted a Midnight Edition Nissanokat, a Gun Metallic és a Pearl White.

A Titannál a Midnight Edition kérhető hátsó- és összkerékhajtással, de a Titan XD esetében csak összkerékhajtással lesz majd kapható, az erőt egy 5.0 literes V8-as turbódízel szolgáltatja.

Nissan Midnight Edition 5.0 literes V8-as turbódízellel

A Navara (bocsánat, helyi viszonyoknak megfelelően Frontier) hasonló átalakításokat kap, mint a különleges kiadású Titan és Titan XD, annyi különbséggel, hogy 20-as helyett csak 18-as kerekeken gördülnek majd, valamint náluk se lesz megkötés a meghajtás terén.

A Különleges kiadású Nissanok hamarabb elkelnek

A már korábban említett 6 másik amerikai Midnight Edition-modell, amiről szót ejtettem: Altima, Maxima, Murano, Pathfinder, Rogue és a Sentra. Bár ez mi, európaiak nem kapunk ezekből, de az amerikai kereskedésekből legalább 2-szer hamarabb viszik el a különleges kiadású modelleket a kereskedések szerint.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom