Hogy is néz ki a Mercedes-Maybach Vision 6 kabrió?

A Mercedes a Maybach almárkájával valami olyat akar előhívni, ami egyszerre kombinálja a teljesítményt és a határtalan luxust

Tavaly elkápráztatta a közönséget a Mercedes-Maybach az elektromos Vision 6-tal, amit most egy új, kabrióváltozattal toldottak meg. Az autó majdnem 5,8 méter hosszú vegytiszta elegancia és az elektromos motorok miatt hihetetlenül csendes. A Pebble Beach-en lehetett először élőben is megcsodálni ezt a nem éppen szokványosnak szánt autót.

A Mercedes-Maybach Vision 6 utastere

Még kabrió formájában is hihetetlenül hosszú, széles és alacsony a Vision 6, de így legalább könnyebb bepillantani az utastérbe is, hogy az is gyönyörködhessen egy ilyen autóban, akinek nem telik rá. A tavalyi piros helyett idén a kék fényezést választották, valamint nem kicsi, 24-es könnyűfém felniken gurul.

De hiába a hatalmas kerekek, az autó méretei miatt fel se tűnik, hogy azok akkorák lennének, akár sokkal nagyobbakat is oda lehetne képzelni. Mivel egy konceptautóról van szó, nem sajnált semmi extrát a Mercedes-Maybach, ugyanis rózsaarany varrással van a tetőkárpit is díszítve.

A Mercedes-Maybach Vision 6 kabriója a Pebble Beach-en mutatkozott be

Az autó belterét a Mercedes csak „360°-os szabadtéri luxusszalon”-nak nevezi. Ahogy a képeken látszik, tényleg nem túlzás, a beltér az utasokat szinte becsomagolja a luxusba. Nincsenek is igazán elválasztott ülések, ugyanis az ajtókárpit csodálatosan olvad össze az üléssel, hogy aztán felfusson a középső kartámaszra, hogy aztán a végét az utasoldali ajtón találd meg.

A hagyományos értelemben vett infotainment-rendszernek is búcsút inthetsz, ugyanis a kijelző egy sávban végigfut az egész beltéren. Ellenben nem csak futurisztikus elemeket tartogat a Vision 6, a sebesség- és fordulatszámmérő ugyanis az autózás egy sokkal korábbi korszakát idéző analóg mutató.

A Mercedes-Maybach Vision 6 teljesen elektromos autó

A beltérben a fehér nappa bőr dominál mindenütt és hogy a Mercedes még jobban hangsúlyozza az autó exkluzivitását, az üléseken minden egyes gomb, ami a bőr rögzítését hivatott szolgálni, még egy apró Mercedes-emblémát is tartalmaznak – kék háttérvilágítással.

Persze, a belső díszítésben is ahol lehetett, rózsaaranyat használtak, míg a padlót nyílt pórusú fával oldották meg, alumínium intarziával. Korábban esett szó arról, hogy a Vision 6 kabrió is elektromos lesz, akárcsak kupé társa, de itt erősebbre lettek hangolva az elektromos motorok, 738 LE-ről 750-re lettek felhúzva. Az autó hatalmas méretei ellenére a Mercedes azt mondja, képes lesz 4 másodperc alatt 0-100 km/h-s gyorsulásra. 320 km-es hatótávval fog rendelkezni a gyártó szerint, valamint lesz egy olyan lehetőség is, hogy egy gyorstöltés után 96 km-t tegyen meg a Vision 6. Itt a gyorstöltést tényleg gyorsként kell értelmezni, ugyanis alig 5 percet vesz majd igénybe.

A Mercedes-Maybach Vision 6 a legexkluzívabb autók közé tartozik

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom