Itt a Hennessey tízezredik autója, egy 808 lóerős Ford Mustang

A Hennessey bejelentette, hogy az 1991-es indulása óta mára elkészült a tízezredik autó is.

Erre az eseményre méltó módon kívánnak megemlékezni a Hennesseynél: elkezdték a Heritage Edition Ford Mustang gyártását, mely a tervek szerint 808 lóerős teljesítményre lesz képes. A tízezredik autó piros-fehér színösszeállításban pompázik. Mindössze 19 példány készül, és ez lesz az egyetlen elérhető színkombináció.

Hennessey

Mi is van egészen pontosan a motorháztető alatt? A Hennessey fogta a sztenderd Mustang GT-t, pakolt bele 808 lóerőt és 917 Nm nyomatékot. A gyártó állítása szerint 3,3 másodperc elegendő a 0-ról 100-ra gyorsuláshoz, végsebessége pedig 320 km/h környékén lesz.

A különleges Mustang modellen fejlesztették az üzemanyag-befecskendezőket, a nagyáramú üzemanyag-szivattyút, nagyáramú levegőbeszívó rendszert, a köztes hűtőrendszert. Az autó kap még továbbá Brembo féknyergeket, alacsonyabb felfüggesztést, Michelin Pilot Sport Cup 2 gumikat, melyek 20-as kerekeken feszülnek majd. Van még egy Carbon Aero elülső lökhárító-elosztó, oldalsó küszöbök és hátsó spoiler, valamint egy sorszámozott tábla az autó oldalán és a motorházon, amelyek az autó gyártási sorrendjét jelzik 1-től 19-ig.

Jubilál a Hennessey

A vásárlók a gyári hatsebességes manuális váltó, és a tízsebességes automata közül választhatnak. Mindegyik példány hároméves, vagy 58 000 kilométeres, teljes garanciával kapható. Az árak 89 950 dollárnál kezdődnek (26 millió forint), mely jelentősen meghaladja a sztenderd modell vételárát, mely 36 000 dollár (10 millió forint) környékén mozog.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom