Lehet még durvább a Dodge Challenger SRT Demon? Lehet!

Ki mondta, hogy nem lehet még tovább tuningolni a Dodge Challenger SRT Demont? A SpeedKore Performance Group megcsinálta!

V8-as 6,2 literes motor, 840 LE és ez mind a hátsó kerekekre. Hiába nehezebb a Demon, mint a „szokványos” európai autók, 840 LE irdatlan nagy veszélyt jelent, ha a hátsó kerekekre érkezik, ekkora erőt már sokkal inkább összkerék-meghajtással szokták az útfelületre vinni.

Szóval itt van ez az ízig-vérig amerikai vadállat, amikor előáll valaki azzal a kérdéssel:

Rá tudunk tenni még egy lapáttal?

Dodge Challenger SRT Demon tuning

A kérdést az amerikai SpeedKore Performance Group tette fel, és rögtön meg is volt rá a válaszuk. Ha a legbrutálisabb autót szeretnék, akkor ahhoz nem csak a teljesítménynövelés lehet az egyik út, hanem a súlycsökkentés is. Hiszen egy erősebb motorral gyorsabb lesz az autó, ha egyenesen halad – kisebb súllyal viszont minden körülmények között gyorsabb!

A SpeedKore Performance Group filozófiája ugyanis az, hogy amellett, hogy brutálisan felerősítik az autó képességeit, egyúttal csökkentik a súlyát is a szénszálas elemek széleskörű felhasználásával. Mindezt párosítják az egyedi látványvilággal, hiszen mérnökök mellett igazi „kézműves” művészek is dolgoznak velük.

Dodge Challenger SRT Demon SpeedKore tuning SEMA Show

De ahogy magam elé képzelem, hogy milyen lehetett a beszélgetés a Dodge Challenger SRT Demon kapcsán náluk, valami ilyen lehetett:

-Te Joe, kellenek a hátsó ülések?

-Nem.

-Te Joe, még mindig ott van az anyósülés, mi lenne, ha azt is kidobnánk?

-Jó ötlet!

Úgyhogy csináltak egy egyszemélyes izomautót, a felesleges ülések kiszerelésével több mint 51 kilót spóroltak az autó súlyából, de a szénszálas elemek, mint a motorháztető, lökhárítók, a csomagtérfedél további norbi-update az autónak. Hogy pontosan mennyit fogy a Demon a szénszálas elemektől, de a ha a SpeedKore-csapat egy korábbi munkáját, egy Ford Mustang GT350R-t veszek alapul, ott legalább 181 kilót spóroltak le a súlyból ezzel a módszerrel. A Dodge ráadásul nagyobb is, mint a Mustang, úgyhogy ennél csak nagyobb lehet az elért könnyítés.

Dodge Challenger SRT Demon amerikai izomautó

Pontosabb infókról egyelőre nem tudni, de mindenről lehull a lepel, miután bemutatták ezt a szörnyeteget a 2017-es SEMA Show-n.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom