Híreink

Nem bír magával az ABT: itt a 336 lovas VW Arteon

Nem bír magával az ABT: itt a 336 lovas VW Arteon

Dátum: 2017-10-20

A Volkswagen Arteon már nem csak egy vonzó ötajtós kupé, hanem erős is, köszönhetően az ABT-nek

A Volswagen CC utódjának tekinthető Arteont pár hónapja leplezte le a VW, és komoly rajongótábora lett rövid időn belül. A leggyengébb modellekben 150 lóerős dízel- és benzines erőforrások rejtőznek, a legerősebbek pedig 240 lóerős biturbós dízellel és 280 lóerős 2 literes TSI egységgel vannak felszerelve. Az ABT most ezen a változaton húzott egy kicsit.

ABT VW Arteon tuning

A VW konszern tuningjaival foglalkozó német cég 56 extra lóerőt gyömöszölt még az Arteon turbós csúcsmotorjába, így növelve 336 lóerőre a maximális teljesítményt. A nyomaték is növekedett, még pedig 350-ről 420 Nm-re, és bár a tuningcég nem számolt be a gyorsulásról, várhatóan az 5,6-os időt produkáló kiindulási modellnél fürgébben teljesíti a 0-100-as sprintet.

ABT VW Arteon hátulról

Természetesen az autó futóművét is sportosabbra hangolták, néhány centimétert ültettek rajta, keményebbre vették a felfüggesztést és a téli szezonra rákészülve egy 245/40 R19-es téligumi-szettet is rábiggyesztettek. A jó idő eljövetelével pedig igény szerint fel lehet tenni a gyártó meglehetősen látványos 20, illetve 21 colos kerekeit is. A kabinon az ABT nem változtatott, viszont a tuning Arteon ára bizony feljebb kúszott, ezt a későbbiekben hozzák majd nyilvánosságra.

ABT VW Arteon front

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez