A Köenigsegg Agera RS gyorsabb, mint a Bugatti Chiron!

Rendesen rávert a Bugatti Chiron rekordjára a Köenigsegg Agera, amit simán meg akarnak ismételni majd a plug-in hibrid Regeraval a későbbiek folyamán

A Köenigsegg posztolt egy videót, amelyen az Agera RS álló helyzetből 400 km/h-ra gyorsult, majd állóra fékezte magát – mindezt 36.44 másodperc alatt!

Egy teljesítmény rögzítővel és egy kamerával vágtak neki a kísérletnek, amivel letaszították végül a nagy ellenfél Bugatti Chiront. Pontosan 400.64 km/h-t ért el 26.88 másodperc és 1958 méter alatt, amíg gyorsult, aztán elkezdett lassítani, ami alatt 483 métert tett meg 9.56 másodperc alatt! Persze ez nem is jöhetett volna össze másképp, minthogy a Köenigsegg saját fejlesztésű fékjét használta az Agera a maximális fékhatás eléréséért.

Köenigsegg Agera RS rekorddöntés

A Köenigsegg Agerat egy 5.0 literes duplaturbós V8-as motor repíti, több mint 1360 LE-vel és 1370 Nm-es nyomatékkal, ezt az erőt egy 7 sebességes duplakuplungos váltó továbbítja a kerekekhez. A teszthez az Agera megkapta a Köenigsegg 1MW motorfejlesztését, valamint egy eltávolítható bukókeretet a nagyobb biztonságért.

A svéd szuperautó-gyártó elmondta, eredetileg a nemsokára megjelenő Regera plug-in hibridjükkel csinálták volna meg eredetileg a tesztet, de végül az Agera RS-re esett a választás, ugyanis a tulajdonosa le szerette volna tesztelni a valódi teljesítményét. De a Köenigsegg továbbra is fenntartja, hogy majd a Regeraval is megcsinálja ugyanezt a tesztet!

Köenigsegg Agera RS 400 km/h-s rekord

A gyártó első körben a németországi Papenburgban hajtotta volna meg az Agerat, de az időjárás miatt végül a korábban katonai reptérként működő Vandel reptéren került sor rá, Dániában. A volán mögött természetesen nem az autó tulajdonosa, hanem a Köenigsegg hivatalos pilótája, Niklas Lilja ült. Azért is volt szükség a hivatásos pilótára, mert a légibázis 2003 óta nem üzemelt, emiatt már nem volt tökéletes a pálya, ami ilyen irdatlan sebességnél beláthatatlan kockázatokkal járhat. A biztonság kedvéért az első három sebességfokozatban a kipörgésgátló be volt kapcsolva persze.

A Köenigsegg Agera RS gyorsabb mint a Bugatti Chiron

Sikerült megdönteni az előző rekordot, amit a Bugatti Chiron állított fel. A 42 másodperces Chiron csúcsot nem más hozta össze nekik, mint a volt Formula 1-es versenyző, Juan Pablo Montoya!

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom