A Köenigsegg Agera RS gyorsabb, mint a Bugatti Chiron!

Rendesen rávert a Bugatti Chiron rekordjára a Köenigsegg Agera, amit simán meg akarnak ismételni majd a plug-in hibrid Regeraval a későbbiek folyamán

A Köenigsegg posztolt egy videót, amelyen az Agera RS álló helyzetből 400 km/h-ra gyorsult, majd állóra fékezte magát – mindezt 36.44 másodperc alatt!

Egy teljesítmény rögzítővel és egy kamerával vágtak neki a kísérletnek, amivel letaszították végül a nagy ellenfél Bugatti Chiront. Pontosan 400.64 km/h-t ért el 26.88 másodperc és 1958 méter alatt, amíg gyorsult, aztán elkezdett lassítani, ami alatt 483 métert tett meg 9.56 másodperc alatt! Persze ez nem is jöhetett volna össze másképp, minthogy a Köenigsegg saját fejlesztésű fékjét használta az Agera a maximális fékhatás eléréséért.

Köenigsegg Agera RS rekorddöntés

A Köenigsegg Agerat egy 5.0 literes duplaturbós V8-as motor repíti, több mint 1360 LE-vel és 1370 Nm-es nyomatékkal, ezt az erőt egy 7 sebességes duplakuplungos váltó továbbítja a kerekekhez. A teszthez az Agera megkapta a Köenigsegg 1MW motorfejlesztését, valamint egy eltávolítható bukókeretet a nagyobb biztonságért.

A svéd szuperautó-gyártó elmondta, eredetileg a nemsokára megjelenő Regera plug-in hibridjükkel csinálták volna meg eredetileg a tesztet, de végül az Agera RS-re esett a választás, ugyanis a tulajdonosa le szerette volna tesztelni a valódi teljesítményét. De a Köenigsegg továbbra is fenntartja, hogy majd a Regeraval is megcsinálja ugyanezt a tesztet!

Köenigsegg Agera RS 400 km/h-s rekord

A gyártó első körben a németországi Papenburgban hajtotta volna meg az Agerat, de az időjárás miatt végül a korábban katonai reptérként működő Vandel reptéren került sor rá, Dániában. A volán mögött természetesen nem az autó tulajdonosa, hanem a Köenigsegg hivatalos pilótája, Niklas Lilja ült. Azért is volt szükség a hivatásos pilótára, mert a légibázis 2003 óta nem üzemelt, emiatt már nem volt tökéletes a pálya, ami ilyen irdatlan sebességnél beláthatatlan kockázatokkal járhat. A biztonság kedvéért az első három sebességfokozatban a kipörgésgátló be volt kapcsolva persze.

A Köenigsegg Agera RS gyorsabb mint a Bugatti Chiron

Sikerült megdönteni az előző rekordot, amit a Bugatti Chiron állított fel. A 42 másodperces Chiron csúcsot nem más hozta össze nekik, mint a volt Formula 1-es versenyző, Juan Pablo Montoya!

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom