Érkezik a Ford Ranger Raptor az európai piacra

A Ford bejelentette, hogy 2019-től kezdődően Európában is piacra dobja az új Ranger Raptor modellt.

Az európai és ázsiai Ford Ranger Raptor motorikus felszereltsége megegyezik: duplaturbós, 2 literes, négyhengeres motor, 210 lóerő és 500 Nm nyomaték, mindezekhez pedig egy 10 sebességes automata sebességváltó párosul. A turbófeltöltők megosztják egymás között a munkát, és felváltva működnek: a kisebb egység alacsonyabb fordulaton, a nagyobb pedig magasabb fordulatszámnál dolgozik. A Ford beépített egy bajuszkapcsolót a kormányra, mellyel bármikor felülírhatja a sofőr az automata váltót.

Ford Ranger Raptor

Az alváz kialakítása, valamint a Fox lengéscsillapítók a megfelelő off-road teljesítményhez szükségesek. Hozzájuk társulnak a BF Goodrich terepgumik, melyek 17 colos kerekeken feszülnek. Az alapfelszereltség része még a nagy erősségű acélból készült első védőlemez is. A Ranger Raptor hatféle módozatban érhető el: normál, sport, fű/sóder/hó, sár/homok, szikla, és úgy nevezett Baja mód, az off-road száguldáshoz.

Az autó belső felszereltsége is gazdag: megtalálható belül a Ford Sync 3 infotainment rendszer, az Apple CarPlay és Android Auto alkalmazások, egy 8 colos érintőképernyő, Raptor sportülések, melyek kék varrással ellátott bőrhuzattal vannak bevonva.

Ford Ranger Raptor beltér

Természetesen nem szabad megfeledkezni a külső ismertetőjegyekről sem, melyek megkülönböztetik Ranger Raptort a sztenderd Ranger modelltől. Ide tartozik a különleges hűtőrács, a sárvédők melyek nagyobb mozgásteret biztosítanak a felfüggesztésnek és a túlméretezett gumiknak, a kőfelverődés ellen is védő oldalsó fellépők, valamint a jobb légáramlást elősegítő légfüggönyök az első sárvédőn.

A Ford Ranger Raptor tehát 2019-ben Európa meghódítására is vállalkozik. Az árról egyelőre semmit nem lehet tudni, ám az autó méreteinek és adottságainak köszönhetően valószínűleg az off-road terepet kedvelők kedvence lehet. Az amerikaiak bánkódhatnak, nekik még mindig nem jut ki a jóból.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom