Lamborghini Aventador S Roadster Frankfurtban

Eddig csak kupé létezett az Aventador S-ből, de a Frankfurti Autószalonon végre bemutatják a nyitható tetős Roadster-változatot is

A tető lecsukásával a Lamborghini Aventador S egy még karcsúbb autó képét mutatja, mint az eredeti kupéét. Legalábbis a képek alapján, ugyanis a nagyközönség előtt a szeptember végén tartandó Frankfurti Autószalonon lehet majd megcsodálni.

Lamborghini Aventador S Roadster a Frankfurti Autószalonon

Mint az kupé Aventador S, a Roadsterben is egy 6.5 literes szívó V12-es dobog, 730 LE-vel és 690 Nm-es nyomatékkal, ami 3 másodperc alatt repíti a Roadstert 100 km/h-ra. Ez alig egy tizedmásodperccel rosszabb érték csak, mint a kupé esetében, míg a végsebesség maradt 347 km/h. Úgy, hogy a Roadster 50 kg-mal lett nehezebb!

Amellett, hogy a teljesítménye a kupéval egyenlő, az Aventador S Roadsternek megvan a maga egyedi dizájnja. Egy egyedi díszlécet kap a Roadster azért, hogy még jobban kiemeljék az egyedi „aerodinamikai karakterét”, ahogy a Lamborghini fogalmaz.

Végre lesz roadster változat a Lamborghini Aventadorból

Az autó keméyntetőt kap, aminek a paneljeit a csomagtartó elejében lehet tárolni, minden panel súlya 6 kg alatt van. Míg alapból a panelek színe alapból matt karbonfekete, a vásárlók választhatnak fényes fekete, illetve csillogó fekete karbonszál között.

Persze számtalan módja van, hogy a szénszálas elemeket mutatósabbá tegyék, de igazából ez nem is kérdés, amikor egy 120 millió forintos autóról beszélünk.

Nyitható tetős Lamborghini Aventador

Ha szeretnél úgy élvezni egy Lamborghini Aventador S-t, hogy közben a szél belekap a hajadba akár 300 km/h-nál, akkor 2018 februárjáig kell várnod, ugyanis csak ekkortól kezdik az értékesítését.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom