Lamborghini Aventador S Roadster Frankfurtban

Eddig csak kupé létezett az Aventador S-ből, de a Frankfurti Autószalonon végre bemutatják a nyitható tetős Roadster-változatot is

A tető lecsukásával a Lamborghini Aventador S egy még karcsúbb autó képét mutatja, mint az eredeti kupéét. Legalábbis a képek alapján, ugyanis a nagyközönség előtt a szeptember végén tartandó Frankfurti Autószalonon lehet majd megcsodálni.

Lamborghini Aventador S Roadster a Frankfurti Autószalonon

Mint az kupé Aventador S, a Roadsterben is egy 6.5 literes szívó V12-es dobog, 730 LE-vel és 690 Nm-es nyomatékkal, ami 3 másodperc alatt repíti a Roadstert 100 km/h-ra. Ez alig egy tizedmásodperccel rosszabb érték csak, mint a kupé esetében, míg a végsebesség maradt 347 km/h. Úgy, hogy a Roadster 50 kg-mal lett nehezebb!

Amellett, hogy a teljesítménye a kupéval egyenlő, az Aventador S Roadsternek megvan a maga egyedi dizájnja. Egy egyedi díszlécet kap a Roadster azért, hogy még jobban kiemeljék az egyedi „aerodinamikai karakterét”, ahogy a Lamborghini fogalmaz.

Végre lesz roadster változat a Lamborghini Aventadorból

Az autó keméyntetőt kap, aminek a paneljeit a csomagtartó elejében lehet tárolni, minden panel súlya 6 kg alatt van. Míg alapból a panelek színe alapból matt karbonfekete, a vásárlók választhatnak fényes fekete, illetve csillogó fekete karbonszál között.

Persze számtalan módja van, hogy a szénszálas elemeket mutatósabbá tegyék, de igazából ez nem is kérdés, amikor egy 120 millió forintos autóról beszélünk.

Nyitható tetős Lamborghini Aventador

Ha szeretnél úgy élvezni egy Lamborghini Aventador S-t, hogy közben a szél belekap a hajadba akár 300 km/h-nál, akkor 2018 februárjáig kell várnod, ugyanis csak ekkortól kezdik az értékesítését.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom