Nemsokára bemutatkozik a Mercedes-AMG Project One

Forma-1 technológia, hihetetlen erő, hihetetlenül ritka: csak pár tulajdonság, ami jellemezni fogja a Frankfurti Autószalonon bemutatásra kerülő Mercedes-AMG Project One-t

Közel 3 éve, hogy a Mercedes először említette, hogy egy hibrid szuperautót szeretne megalkotni, amibe valódi Forma-1-es technológiát építenének be, amennyire csak lehet. Végre nem kell sokat várnod, ugyanis a Frankfurti Autószalonon be fogják mutatni ezt a csodát.

Ugyan sok mindent nem lehet tudni a Mercedes-AMG Porject One-ról, viszont az már biztos, hogy egy szörnyeteg lesz a maga nemében.

Mercedes-AMG Project One bemutató Frankfurtban

Pár hónapja oszlatott el pár ködöt a Mercedes-AMG a Project One-nal kapcsolatban, mint például azt, hogy összekerék-meghajtású hibrid szuperautó lesz, minimum 1.000 lóerővel. Két elektromos, 161 lóerős motor fogja hajtani az első kerekeket, míg az alig 1.6 literes, de legalább 700 lóerős (!!!) V6 turbómotor a hátsó kerekeket fogja hajtani egy nyolcsebességes automataváltón keresztül.

Ez a motor pontosan ugyanaz, mint amit a Formula 1-es autóikban is használnak, szóval elég komolyan vették, amikor azt mondták, versenytechnikát építenek az autóba. Ja igen, azt sem árt megjegyezni, hogy ez a motor 11.000-et is tud majd forogni!

Egy ennyire kihegyezett motortól persze nem lehet hétköznapi tartósságot elvárni, de még az 50 ezer km-enkénti motorfelújítás - amit a Mercedes-AMG-nél javasolnak - se hangzik rosszul ahhoz képest, hogy mekkora teljesítményre képes!

Mercedes-AMG Project One Forma-1 technológiával

Az autó végsebessége várhatóan 350 km/h lesz, de mint egy F1-es autótól, amit utcára terveztek inkább a gyorsulás és a kanyarsebesség az, amiben várható, hogy hihetetlen lesz.

És hogy mennyibe fog kerülni? Na hát ez az a kategória, ami már olvasásra is felborzolja az ember idegszálait, ugyanis a 275 tervezett gyártott autó ára 2.275.000 euró lesz, átszámítva jelenlegi árfolyamon ez 700 millió forintnak felel meg. Nem olcsó mulatság a világ legkifinomultabb technológiáját átültetni egy utcán is használható autóba.

Mercedes-AMG Project One hibrid szuperautó

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom