Üzemanyagcellás Mercedes-Benz GLC

Középkategóriás SUV, üzemanyagcella-hibrid hajtással? Frankfurtban a Mercedes-Benz ezt is bemutatja

A Mercedes-Benz megerősítette, hogy az első sorozatgyártású modelljük, a GLC F-Cell a jövő heti Frankfurti Autószalonon lesz látható.

A hidrogénnel és tisztán elektromosan is működő modell várhatóan 2018-ban kerül majd a szalonokba egy kiterjedt fejlesztési program után, aminek minden új modelljüket alávetik a Mercedesnél.

A zéró-emissziós GLC F-Cellben az alap GLC robbanómotorját cseréli az üzemanyagcellás meghajtásra, ami egy széleskörű összefogás fejlesztésének az eredménye. Ugyanis a Mercedes-Benz anyavállalata, a Daimler és a Ford közös vállalata, az Automotive Fuel Cell Cooperation fejlesztette ki Vancouverben, Kanadában.

Üzemanyag cellás Mercedes-Benz

A GLC F-Cell elektromos motorjának táplálására használt villamos energiát a tüzelőanyag cellában a hidrogén és az oxigén közötti reakciók generálják. A hidrogént két, a GLC F-Cell padlójába szerelt szénszálas tartályban tárolják.

A két tartály összesen 4 kg hidrogént tud tárolni, ami nem tűnik soknak, ugye? De még ehhez a 4 kg tárolásához is kb. 700 bar iszonyatos nyomás szükséges. És ha kiürült a tank, a legújabb hidrogéntöltő-technológiának hála alig 3 perc alatt lehet teletölteni az autót.

Új Mercedes-Benz GLC F-Cell a Frankfurti Autószalonon

Egyelőre nincs túl sok hír egy héttel a frankfurti GLC F-Cell bemutatkozása előtt, hogy mégis mire lesz képes az üzemanyagcellás meghajtás. Annyit azért elárult a Mercedes-Benz, hogy a kombinált hatótávja a GLC F-Cellnek 500 km körül alakul, amiből 50 km-t tisztán elektromos üzemmódban is meg tud majd tenni a 9kWh-s lítium-ion akkumulátorról.

Ahogy a Mercedes-Benz eddigi - de épp leváltás alatt álló - benzin-hibridjeit, úgy a üzemanyag cellás GLC F-Cellt is lehet majd konnektorból tölteni, nem csak a fékenergia visszanyerő rendszer táplálja az akkumulátort.

A Mercedes-Benz azt mondja, több mint 17,5 millió km-t tesztelték az üzemanyagcellás rendszert, amit a GLC F-Cellben használtak fel, valamint 500 különböző tesztet hajtottak végre rajta. Ezek között aerodinamikai- és töréstesztek is szerepeltek, az aerodinamikai teszteket ráadásul a nemrégiben, 2015-ben épített szélcsatornában, Sindelfingenben végezték.

Frankfurti Autószalonon a Mercedes

A fejlesztési program során összegyűjtött adatok azt mutatják, hogy a GLC F-Cell prototípusok flottája körülbelül 200 tonna hidrogént használt fel, és mintegy 1800 tonna vízgőzt bocsátott ki.

Kíváncsi vagyok, mit alkotnak majd ezzel a Frankfurti Autószalonon!

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom