Megszűnik a Challenger Demon, és nem is tervezik visszahozni a gyártásba

A Dodge egyik legdurvább motorja valószínűleg másik modellben teljesít majd.

A Fiat-Chrysler óriásvállalat egyik vezetője, Tim Kuniskis elmondása alapján a Dodge Challenger SRT Demon gyártása végleg megszűnik. A limitált kiadásban készült izomautóból nem sok talált gazdára, és a gyártó szeretné, ha megmaradna exkluzív modellnek ez a bestia.

„Mi történne akkor, ha az a 3 300 ember, aki komoly összeget fizetett ezért az autóért megtudná, hogy további példányokat gyártunk a Demonból? Vajon mit tennének velem?” – tette hozzá Kuniskis.

2018-as Dodge Challenger SRT Demon szemből

Az SRT Demon helyett azért marad még elérhető opció a Dodge kínálatában, hiszen a Challenger SRT Hellcat Redeye még mindig megvásárolható. Igaz, a 797 lóerős teljesítménye nem éri el a Demon 808 lóerejét, de azért ezzel is odébb lehet állni. Igaz, a Demon versenybenzinnel és korlátozás nélkül 840 lóerőre is képes volt, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül.

A gyártó szerint a Charger modellből sem lesz SRT Demon kivitel, mely felveti a kérdést, hogy akkor mi lesz a sorsa a Demon motornak? Egy belsős információ szerint van esély arra, hogy a Ram Rebel TRX-be kerül ez az erőforrás, mely egyelőre semmit nem garantál. Az azonban látszik, hogy a Dodge komolyan fontolgatja, hogy egy másik testet keressen a nagy szívnek.

2018-as Dodge Challenger SRT Demon hátulról

Annak ellenére, hogy a Challenger Demon nincs többé, a gyártó nem áll le az új modellek bemutatásával. Legújabb vívmányuk a 2020-as Charger SRT Hellcat Widebody, mely 707 lóerőt és 881 Nm-t produkál. Ezen a modellen szélesebb gumik és átdolgozott futómű kapott helyet, mely mindenképpen a kezelhetőség előnyére válik.

A Dodge szerint ez a világ leggyorsabb sorozatgyártású szedánja, végsebessége ugyanis 315 km/óra. A Scat Pack csomaggal pedig az egyedi alkatrészek mellett szélesítések is elérhetőek a modellhez, mellyel igazán durva megjelenést kap az izomautó. Látszik tehát, hogy a Dodge nem szégyenkezik a sportos modellek tekintetében.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

A Jaguar spéci kollekcióval ünnepli az E-Type 60. évfordulóját

Mindössze 12 darab készül a két legikonikusabb E-Type modellből.

Tovább olvasom
Top 7 M-mentes BMW

Top 7 M-mentes BMW

A vagányság nem egy plecsnin múlik.

Tovább olvasom
Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

Szeretnél egy McLaren F1-et? Van 6 milliárd forintod?

A legendás sportautó értéke több mint tízszeresére nőtt újkori árához képest.

Tovább olvasom
Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

Az R8 és a TT is az új Audi vezető áldozatául eshet

A racionalizálás és költséghatékonyság jegyében több modell jövője is kérdésessé vált.

Tovább olvasom