Megszűnik a Challenger Demon, és nem is tervezik visszahozni a gyártásba

A Dodge egyik legdurvább motorja valószínűleg másik modellben teljesít majd.

A Fiat-Chrysler óriásvállalat egyik vezetője, Tim Kuniskis elmondása alapján a Dodge Challenger SRT Demon gyártása végleg megszűnik. A limitált kiadásban készült izomautóból nem sok talált gazdára, és a gyártó szeretné, ha megmaradna exkluzív modellnek ez a bestia.

„Mi történne akkor, ha az a 3 300 ember, aki komoly összeget fizetett ezért az autóért megtudná, hogy további példányokat gyártunk a Demonból? Vajon mit tennének velem?” – tette hozzá Kuniskis.

2018-as Dodge Challenger SRT Demon szemből

Az SRT Demon helyett azért marad még elérhető opció a Dodge kínálatában, hiszen a Challenger SRT Hellcat Redeye még mindig megvásárolható. Igaz, a 797 lóerős teljesítménye nem éri el a Demon 808 lóerejét, de azért ezzel is odébb lehet állni. Igaz, a Demon versenybenzinnel és korlátozás nélkül 840 lóerőre is képes volt, ami mellett nehéz elmenni szó nélkül.

A gyártó szerint a Charger modellből sem lesz SRT Demon kivitel, mely felveti a kérdést, hogy akkor mi lesz a sorsa a Demon motornak? Egy belsős információ szerint van esély arra, hogy a Ram Rebel TRX-be kerül ez az erőforrás, mely egyelőre semmit nem garantál. Az azonban látszik, hogy a Dodge komolyan fontolgatja, hogy egy másik testet keressen a nagy szívnek.

2018-as Dodge Challenger SRT Demon hátulról

Annak ellenére, hogy a Challenger Demon nincs többé, a gyártó nem áll le az új modellek bemutatásával. Legújabb vívmányuk a 2020-as Charger SRT Hellcat Widebody, mely 707 lóerőt és 881 Nm-t produkál. Ezen a modellen szélesebb gumik és átdolgozott futómű kapott helyet, mely mindenképpen a kezelhetőség előnyére válik.

A Dodge szerint ez a világ leggyorsabb sorozatgyártású szedánja, végsebessége ugyanis 315 km/óra. A Scat Pack csomaggal pedig az egyedi alkatrészek mellett szélesítések is elérhetőek a modellhez, mellyel igazán durva megjelenést kap az izomautó. Látszik tehát, hogy a Dodge nem szégyenkezik a sportos modellek tekintetében.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Ez lesz az utolsó tisztán V12-es Lamborghini?

Az Aventador SVR modellről egyelőre kevés a konkrétum.

Tovább olvasom
Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

Így fest majd az új Aston Martin Vantage Roadster

V8-as erőforrással ás több mint 500 lóerővel érkezik a 2020-as Aston Martin Vantage Roadster.

Tovább olvasom
Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Érkeznek a BMW X5 és X6 legdurvább változatai

Ha az 50i vagy az 50d sem elég, akkor itt a BMW X5 M és X6 M, valamint ezek Competition verziói

Tovább olvasom
Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline 400 lóra húzott egy A1-es Audit

Az Abt Sportsline mindössze egyetlen darabot készített a 400 lóerős Audi A1-ből.

Tovább olvasom