Újjászületett Porsche

Amikor mindenki beleőrül már abba, hogy beleszól az elektronika a vezetés élményébe, 5 srác létrehozott egy autót, egy 50 éves Porsche alapjaira és filozófiájával

Mindenkinek van valamilyen hobbija, amivel a szabadidejében foglalatoskodik, mint mondjuk a bütykölés. De egy csapat 2 éven keresztül dolgozott azon, hogy megalkossák azt az autót, ami sokak csodálatát fogja kiváltani!

Ugyanis fogták az 1969-es Porsche 908 LH-t és lényegében ennek alapján tervezték meg a saját autójukat.

Porsche 908/04 tanulmányautó

„Olyan autót akartunk csinálni, amit már senki se akar többé. Egy „vissza az alapokhoz”-szerűt, ahol a fő vonalat az jelenti, hogy felkeltsük a versenyzés iránti szeretet.” – írja a csapat a weboldalukon.

„Felejstd el a szekvenciális váltót, a kormányváltó kapcsolót, mert nincs is jobb a régi jó, mechanikus váltónál. Egy tisztán manuális autó, mint amit annyi Porsche-tulaj hiányol manapság. Egy valóban fejlett kinézetet akartunk adni az autónak, egy teljesen mechanikus lélek mellé”

Teljesen mechanikus alapokra épült az egyedi Porsche tanulmányautó

A tanulmányautót végül a nem túl fantáziadús 908/04-nek nevezte el az öt alkotója, név szerint: Alan Derosier, Marcos Beltrao, Martin Peng, Guillermo Mignot és Tom Wheatley.

Ez az öt srác a napi rendes munkájuk mellett tervezték és építették meg a 908/04-et, ami kb. 5000 órát emésztett fel az idejükből.

„Dizájnerként meg kellett hoznom a döntést a hátsó szárnnyal kapcsolatban, ugyanis a Porsche kap ezáltal egy teljesen eredeti formát. És ahogy tudom, idáig senki nem próbálkozott azzal, hogy ezt a széles hátsó farkat modern változatban is megcsinálja.” – mondta a projekt vezetője, Alan Derosier.

5 fiatal 5000 óra alatt megépített egy Porsche-tanulmányautót

„Véleményem szerint kicsit megfeledkeztek róla, szóval arra gondoltam, mi lenne, ha újjászülethetne egy ikon, ami felerősítené a nosztalgiát az autók és a Porsche-márka iránt rajongókban egyaránt.”

Már másfél éve haladt a projekt, amikor levelet kaptak a Porschetól, ugyanis hozzájuk is eljutott a hír a tanulmányautóról. A nagyvállalatok általában kényesen vigyáznak a hírnevükre, de még ők is úgy gondolták, hogy ezek a srácok nem kontárok, úgyhogy atyai áldásukat adták a tanulmányautóra!

Forrás:

Motortrend

Porsche Vision GT

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom