Híreink

755 lóerőt tud a legerősebb Corvette

755 lóerőt tud a legerősebb Corvette

Dátum: 2017-11-14

A Chevrolet Corvette ZR1 végsebessége több mint 330 km/óra, a legszebb az egészben viszont az, hogy a csúcsgép akár hétfokozatú manuális váltóval is kérhető

Egy újabb rekord dőlt meg a legújabb ZR1 eljövetelével, amely erősebb, mint bármelyik eddig gyártott Corvette. A friss modell 6,2 literes kompresszoros V8-as motorral van felvértezve, mely 755 lóerőt szabadít a hátsó tengelyre, és a legjobb az egészben, hogy a Chevrolet ehhez kézi váltót is kínál, ráadásul hét fokozattal. Természetesen van normál bolygóműves, nyolc fokozatú automata is. Az embertelen nyomaték 968 Nm-ben teljesedik ki, a jövőre piacra kerülő, 2019-es modellévű Corvette ZR1 végsebessége meghaladja a 210 mérföld/órát, vagyis a 337 km/ht-t is.

Chevrolet Corvette ZR1

A méretes erőforrás hűtéséhez nem volt elegendő dísz légbeömlőkkel ellátni az első lökhárítót, a hatalmas nyílások jelen esetben tehát fontos célt szolgálnak. Az átformált bumperek és a légterelők nem csak díszek tehát, az első lökhárító aljára egy-, a hátsóra pedig kétféle verzióban kérhető a leszorítóerőért felelős elem. A Low Wing csomag részeként a hátsó szárny alacsonyabb lett, ebben az állapotában képes elérni a végsebességet és így 70%-kal több leszorítóerőt termel, mint egy sima Z06-os. A ZTK Performance csomagban egy magasabb hátsó szárny, egy áthangolt Magnetic Ride Control rendszer és egy Michelin Sport Cup 2 utcai sportabroncs szett kerül a Corvettere, ezáltal érhető el a maximális stabilitás és tapadás.

Chevrolet Corvette ZR1

Ha ez nem volna elég, a gyártó különleges színcsomagot is kínál a Corvette ZR1-hez, a Sebring Orange Design fantázianévre hallgató szettben narancs féknyergek és apró kiegészítők jelennek meg. A kabinban is hasonlóan élénk narancs színű, igényes varrásokkal találkozhatunk, valamint a bronz színű, matt alumínium alkotóelemek és a karbon berakású kormány dobják fel még a belsőt. Az autó Napa bőrbevonatú ülései lehetnek akár fűtöttek és szellőztethetőek is, a feláras prémium hifi rendszert pedig a Bose szolgáltatja.

Chevrolet Corvette ZR1

Forrás:

Autónavigátor 

Ajánlott cikkeink:

Vissza a cikkekhez