A Toyota sportos GR márkát indít Japánban!

A Toyota nem rég jelentette be, hogy egy sportos GR almárkát dob a piacra Japánban, hogy növelje a sportautó kínálatát.

A Yaris GRMN bemutatására a Genfi Autószalonon került sor idén, ezt követi majd a GR sorozat. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Teljesítményt tekintve három szinten lesz elérhető a Toyota GR. A GR Sport a bevezető modell, a GR lesz a közepes kategória, majd a GRMN lesz a sorozat csúcsmodellje. A Toyota rengeteg tudást és adatot gyűjtött a 24 órás nürburgringi autóversenyen és a japán rali bajnokásgban, melyet hasznosítani kíván az új brand tervezésekor. Kezdetben a Toyota piacra dobja a Vitz (Yaris az USA-ban) és a 86-os modell GR változatát Japánban, amíg a Prius Prime, a Harrier, a Mark X és a Noah GR Sport kiadásban lesz elérhető. A GR egyébként a Gazoo Racing rövidítése, mely a Toyota versenyautó részlege Japánban.

Toyota GR belső

A kategória csúcsán a Vitz GRMN áll majd, mely alapvetően a Yaris GRMN japán verziója. Ugyanaz az 1.8-as kompresszoros motor lesz benne, korlátozottan önzáró differenciálművel, sportülésekkel, Sachs lengéscsillapítókkal, és BBS felnikkel. A Toyota 86 egyedi aero csomagot, Sachs lengéscsillapítókat, Recaro sportüléseket, Rays felniket, erősebb fékeket és szimpla kipufogót kap majd.

A legfontosabb változások a GR sorozat járművein az új hűtőrács, a GR márkájú sportülések, ezüstös varrás és egy egyedi indító és leállító gomb. Az alap GR Sport modellek sportosabb felfüggesztéssel, plusz merevítőkkel, egyedi fordulatszámmérővel, fekete váltóval, alumínium pedálokkal és kisebb kormánnyal lesz felszerelve. A GR modellek felfüggesztése még agresszívabb lesz, Sachs lengéscsillapítókkal, extra ponthegesztéssel és merevítőkkel, kisebb kormány, valamint egy kézi váltó mód a CVT modellekben, mely egy 10 sebességes automatára hasonlít.

Toyota GR

A GR sorozat beindítása mellett a Toyota GR garázsvásárra is készül, ahol a Toyota rajongók 39 különböző helyszínen összegyűlhetnek. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom