A Toyota sportos GR márkát indít Japánban!

A Toyota nem rég jelentette be, hogy egy sportos GR almárkát dob a piacra Japánban, hogy növelje a sportautó kínálatát.

A Yaris GRMN bemutatására a Genfi Autószalonon került sor idén, ezt követi majd a GR sorozat. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Teljesítményt tekintve három szinten lesz elérhető a Toyota GR. A GR Sport a bevezető modell, a GR lesz a közepes kategória, majd a GRMN lesz a sorozat csúcsmodellje. A Toyota rengeteg tudást és adatot gyűjtött a 24 órás nürburgringi autóversenyen és a japán rali bajnokásgban, melyet hasznosítani kíván az új brand tervezésekor. Kezdetben a Toyota piacra dobja a Vitz (Yaris az USA-ban) és a 86-os modell GR változatát Japánban, amíg a Prius Prime, a Harrier, a Mark X és a Noah GR Sport kiadásban lesz elérhető. A GR egyébként a Gazoo Racing rövidítése, mely a Toyota versenyautó részlege Japánban.

Toyota GR belső

A kategória csúcsán a Vitz GRMN áll majd, mely alapvetően a Yaris GRMN japán verziója. Ugyanaz az 1.8-as kompresszoros motor lesz benne, korlátozottan önzáró differenciálművel, sportülésekkel, Sachs lengéscsillapítókkal, és BBS felnikkel. A Toyota 86 egyedi aero csomagot, Sachs lengéscsillapítókat, Recaro sportüléseket, Rays felniket, erősebb fékeket és szimpla kipufogót kap majd.

A legfontosabb változások a GR sorozat járművein az új hűtőrács, a GR márkájú sportülések, ezüstös varrás és egy egyedi indító és leállító gomb. Az alap GR Sport modellek sportosabb felfüggesztéssel, plusz merevítőkkel, egyedi fordulatszámmérővel, fekete váltóval, alumínium pedálokkal és kisebb kormánnyal lesz felszerelve. A GR modellek felfüggesztése még agresszívabb lesz, Sachs lengéscsillapítókkal, extra ponthegesztéssel és merevítőkkel, kisebb kormány, valamint egy kézi váltó mód a CVT modellekben, mely egy 10 sebességes automatára hasonlít.

Toyota GR

A GR sorozat beindítása mellett a Toyota GR garázsvásárra is készül, ahol a Toyota rajongók 39 különböző helyszínen összegyűlhetnek. A hazai piac mellett a Toyota valószínűleg az európai vásárlókat is megcélozza az új GR sorozattal.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom
Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Elektromos városi crossover lesz a következő Audi TT

Nem fogy, ezért nem gyártják tovább a sportos kupét. Hiányozni fog.

Tovább olvasom