A Subaru kiadta a videót a rekordról

Még júliusban döntötte meg a Nürburgring körrekordját a Subaru, most te is egy kicsit átélheted, milyen lehetett végigszáguldani

Legutóbb júliusban írtam arról, hogy új körrekord született a Nürburgringen a szedánok között, méghozzá nem is akármilyen, 6:57.5! Ha azt mondom, Nürburgring-körrekord, rögtön szuperautókra gondol mindenki, pedig ezt a kiváló időt egy Subaru hozta össze - még ha alaposan ki is van hegyezve.

Ezt a Subarut ugyan hiába keresnéd a kereskedésekben, a WRX STI elég különleges darab. A 2.0 literes turbós boxermotorjából képesek voltak 600 LE-t kihozni! Eleve, hányan foglalkoznak manapság egyáltalán boxermotorokkal? És ki az, akinek az eszébe jutott, hogy a Prodrive építse a motort, a turbó 1,7 barral nyomja a levegőt az erőforrásba?

Subaru Nürburgring körrekord

Nem tudom, de nagyon jó ötlet volt és ezt a rekord is bizonyítja, ugyanis a 8500-as fordulatszámig forgatható motor a direkt a rekorddöntésre szánt WRX STI-t győzelemre segítette. Persze egy rekordhoz nem elég az bivalyerős motor, hiszen hány meg hány ennél is erősebb autó fordul meg minden nap a Ringen.

De ebben a Subaruban WRX-váltó dolgozik, a merevségért a FIA szabályainak is megfelelő bukókeret gondoskodik. Aerodinamikai téren is hatalmas változások érték a WRX STI-t, az aktív hátsó szárnyat kapott, ami a sebességtől függően állítja be magát a lehető legoptimálisabb leszorítóerőért. És ha már leszorító erő, a rekorder Subaru aero-csomagja plusz 300 kg leszorítóerőt képes termelni a standard modellhez képest.

A Subaru WRX STI a leggyorsabb szedán a Nürburgringen

Az autó volánja mögött a Le Mans-versenyző Richie Stanaway ült, de még egy ilyen tapasztalt versenypilótával s nehéz Lamborghini Aventadorokat, Mercedes-AMG GT R-eket és Porsche 911 GT3-akat megcsúfoló köridő elérése.

A videón láthatod, amint 288 km/h-s sebességet is elér Stanaway egyenes szakaszban, a kanyarokban pedig mekkora erőhatások érik. De sok is a szövegből, jöjjön inkább a videó a rekordról:

Dominic Infante, a Subaru termék kommunikációs menedzsere azt mondta a rekordról közvetlenül utána, hogy ha nem fogytak volna ki a gumikból

“kb. egy másodpercet tudtunk volna javítani."

Nem baj, a szedánok között egy ideig biztos a Subarut fogod látni a dobogó tetején.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

A VW Arteon Shooting Brake kimondottan szexi lesz

300 lóerő feletti teljesítménnyel és összkerékhajtással érkezik.

Tovább olvasom
2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

2020 nyarán érkezik Európába az új BMW X2 xDrive25e

A hibrid akkumulátor csomag ezúttal az ülések alá került.

Tovább olvasom
Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Talán csak nem az új Lamborghini Huracán Super Trofeót videózták le a Nürburgringen?

Régóta hallani, hogy a versenyautóból készül majd utcai kivitel is, ez a videó lehet a bizonyíték.

Tovább olvasom
Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Kémfotókon tűnt fel teljes pompájában a 2021-es Mercedes S-osztály

Egy spanyol fotósnak köszönhetően idő előtt felkerültek a netre az álcázás nélküli képek.

Tovább olvasom