A Subaru kiadta a videót a rekordról

Még júliusban döntötte meg a Nürburgring körrekordját a Subaru, most te is egy kicsit átélheted, milyen lehetett végigszáguldani

Legutóbb júliusban írtam arról, hogy új körrekord született a Nürburgringen a szedánok között, méghozzá nem is akármilyen, 6:57.5! Ha azt mondom, Nürburgring-körrekord, rögtön szuperautókra gondol mindenki, pedig ezt a kiváló időt egy Subaru hozta össze - még ha alaposan ki is van hegyezve.

Ezt a Subarut ugyan hiába keresnéd a kereskedésekben, a WRX STI elég különleges darab. A 2.0 literes turbós boxermotorjából képesek voltak 600 LE-t kihozni! Eleve, hányan foglalkoznak manapság egyáltalán boxermotorokkal? És ki az, akinek az eszébe jutott, hogy a Prodrive építse a motort, a turbó 1,7 barral nyomja a levegőt az erőforrásba?

Subaru Nürburgring körrekord

Nem tudom, de nagyon jó ötlet volt és ezt a rekord is bizonyítja, ugyanis a 8500-as fordulatszámig forgatható motor a direkt a rekorddöntésre szánt WRX STI-t győzelemre segítette. Persze egy rekordhoz nem elég az bivalyerős motor, hiszen hány meg hány ennél is erősebb autó fordul meg minden nap a Ringen.

De ebben a Subaruban WRX-váltó dolgozik, a merevségért a FIA szabályainak is megfelelő bukókeret gondoskodik. Aerodinamikai téren is hatalmas változások érték a WRX STI-t, az aktív hátsó szárnyat kapott, ami a sebességtől függően állítja be magát a lehető legoptimálisabb leszorítóerőért. És ha már leszorító erő, a rekorder Subaru aero-csomagja plusz 300 kg leszorítóerőt képes termelni a standard modellhez képest.

A Subaru WRX STI a leggyorsabb szedán a Nürburgringen

Az autó volánja mögött a Le Mans-versenyző Richie Stanaway ült, de még egy ilyen tapasztalt versenypilótával s nehéz Lamborghini Aventadorokat, Mercedes-AMG GT R-eket és Porsche 911 GT3-akat megcsúfoló köridő elérése.

A videón láthatod, amint 288 km/h-s sebességet is elér Stanaway egyenes szakaszban, a kanyarokban pedig mekkora erőhatások érik. De sok is a szövegből, jöjjön inkább a videó a rekordról:

Dominic Infante, a Subaru termék kommunikációs menedzsere azt mondta a rekordról közvetlenül utána, hogy ha nem fogytak volna ki a gumikból

“kb. egy másodpercet tudtunk volna javítani."

Nem baj, a szedánok között egy ideig biztos a Subarut fogod látni a dobogó tetején.

Forrás:

Motortrend

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom