Az 5. Bentley-modell egy elektromos sportautó lesz

Az első teljesen elektromos, közepes méretű Bentley gyártása 2 éven belül megkezdődik, ezáltal az ötödik választható modell lesz a márka palettáján

A Bentley főnöke, Wolfgang Dürheimer korábban már azt nyilatkozta, eldőlt, hogy az ötödik modell egy kétüléses elektromos sportautó lehet, aminek az alapját a 2017-es Genfi Autószalonon bemutatott EXP12 Speed 6e tanulmányautó adhatja.

„Azt mondhatom, hogy a kis-SUV, ami korábban opció lehetett volna, lekerült a napirendről. Egy teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkező autót inkább előnyben részesítünk.”

Az első teljesen elektromos Bentley

Mivel azonban ez az elkövetkező elektromos modell a szintén még bemutatás előtt álló Porsche Mission E-vel fog közös platformon osztozkodni, várhatóan nagyobb lesz az EXP12 Speed 6e konceptnél.

"Tervezzük, hogy vezető szerepet töltsünk be a villamosítás területén a luxusszektorban. Úgy látjuk, hogy ez illeszkedne a Bentley profiljához – alacsony fordulat melletti nyomaték, zökkenőmentes gyorsulással.”

A Bentley idén mutatta be a Genfi Autószalonon az EXP12 Speed 6e-t, azonban cáfolták, hogy sorozatgyártásra készülnének belőle. Ellenben kiválóan szemlélteti a tanulmányautó, merre szeretne haladni a Bentley.

Az ötödik Bentley teljesen elektromos lesz

Amikor a tanulmányautót bemutatták, a Bentley nem árult el túl sokat a lehetséges hajtásláncról. Arra azonban lehetett következtetni, hogy kb. 480 km-es hatótávval rendelkezik az összkerekes EXP12 Speed 6e, valamint valószínűsíthető a duplamotoros elrendezés: egy elöl, egy hátul.

A tanulmányautó egy kicsivel nagyobb, mint egy Aston Martin Vantage, de valamivel rövidebb, mint egy Continental GT. Amint írtam, a Porsche Mission E platformja miatt nagyobb szériaautóra lehet majd számítani.

A Porsche Mission E-vel osztozik közös platformon az elektromos Bentley

Frankfurtban Dürheimer megerősítette továbbá, hogy három plug-in hibriddel is frissítik a kínálatukat: a már korábban bejelentett V6-os Bentaygával (őt dobják majd először piacra), valamint később egy Continentallal és egy Flying Spurral.

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

A jövő McLaren plug-in hibridje 2,3 másodpercet kér a 0-100-hoz

Összkerékhajtással lesz kapható, az első kerekeket elektromotor hajtja majd.

Tovább olvasom
Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Álcázás nélkül a 2020-as Volkswagen Golf GTI

Kémfotókon látható a következő generációs Volkswagen Golf GTI.

Tovább olvasom
Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

Ütős luxus-roadstert készít a Bentley

A gyártó Mulliner divíziója szorgosan dolgozik az új modellen.

Tovább olvasom
Megérkezett a hibrid Polestar 1

Megérkezett a hibrid Polestar 1

A Volvo luxusmárkájának első önálló modellje már a szalonokban.

Tovább olvasom