Apollo IE az űrből

Semmivel sem összetéveszthető, vadászgépszerű szupersportautóra vágysz? Bugatti helyett itt az Apollo IE

Kicsit olyan, mintha az űrből, egy másik bolygóról érkezett volna az észak-olaszországi gyártó 2-3 millió eurós siklója. Félelmetes, terebélyes szárnyak, hatalmas V12-es blokk 780 lóerővel és az ehhez társuló 1250 kilós tömeggel, ami bizony komoly képességeket sejtet. És ha már ennyire különleges ez a gépjármű, az sem véletlen, hogy összesen 10 darabot építenek belőle.

Apollo IE

Az autó alkatrészeinek, összetevőinek az ára is az eget súrolja, a kipufogórendszer egymagában egy 60 ezer eurós tétel, lényegében egy Porsche Caymant vehetnél rajta. A komplett kipufogórendszert az Autotecnica Motori fejlesztette és egy Ferrari eredetű 6,3 literes, 760 Nm-es V12-es motorhoz kapcsolódik, amit az F12 Berlinettából már ismerhetünk, leszabályzás előtt képes elérni a 9000 fordulat/perces értéket is. 2,7 másodperc alatt katapultál százra, a végsebessége pedig 335 km/h, a lassulásról a karbon-kerámia tárcsás Brembo fékrendszer gondoskodik.

Apollo IE

Az IE egyébként az Intensa Emozione rövidítése, ami intenzív élményeket jelent, az adatait elnézve inkább remegést vált ki utasaiból. Az alap koncepciót egy Le Mans prototípus adta, a sárvédők és a hátsó légterelő inkább a Batmobile-ra hajaz, a karosszériaelemek mindegyike lakkozott, festetlen karbonszálas műanyagból készült. Minden a versenyzésről szóló: a karbonszálas vázszerkezet és a hatfokozatú szekvenciális váltó növeli a intenzív élmények végeláthatatlan sorát.

Apollo IE

Közúton gyakorlatilag lehetetlen kihasználni az Apollo Intensa Emozione képességeit, jó tudni róla, hogy a méretes aerodinamikai elemeknek köszönhetően 300-as tempónál 1349 kilogramm leszorító erő keletkezik, vagyis az IE akár fejjel lefelé is repeszthetne. Aki egy ilyet szeretne birtokolni, annak 2,3 millió eurót kell kicsengetnie: az IE-ből összesen tíz példány készül, ezzel indítják útjára az Apollo márkát. A gyártónak elsősorban az lehet a célja, hogy egy ilyen, radikális modellel kerüljenek be a sportautó rajongók tudatába, később remélhetőleg egy jóval elérhetőbb árú, nagyobb példányszámú terméket készítenek, amivel a fejlesztésekre fordított összeget is visszanyerhetik.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom
Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

Maserati MilleMiglia Concept - ez a jövő tetszene

A MilleMiglia koncepció alapjául az egyszemélyes, nyitott Maserati 250F és 6CM szolgált.

Tovább olvasom
Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx nagysága előtt egy 75 darabos limitált szériával tiszteleg a Porsche

Jacky Ickx január elsején lett 75 éves, ennek alkalmából egy különleges kiadású 911-gyel rukkolt elő a Porsche.

Tovább olvasom