Végre kitűnik az új Aston Martin Vantage

Tetszetős formatervvel állt elő az Aston Martin, ami az új Vantage-t illeti. De vajon megéri az 50 milliós alapárat?

Az Aston Martin az elmúlt pár évben szinte mindegyik modelljét hasonló dizájnnal dobta piacra, egyértelműen lerítt róluk, hogy ezek Aston Martinok. Kissé el is szürkültek a túlzsúfolt sportautó piac járgányai között, mert valódi karaktere egyiknek sem volt. A vadonatúj Vantage viszont igenis kilóg a sorból, szemrevaló járgányt hoztak össze az angolok.

Aston Martin Vantage

Az új Vantage orrát a valaha volt legalacsonyabb hűtőrács díszíti, az első sárvédőkön elhelyezett szellőzőnyílások segítik a motortér hűtését, a hátsó lökhárítóban elhelyezett diffúzor pedig valódi leszorító-erőt generál. Az elemek 70%-a kifejezetten a Vantage számár készültek, a ragasztott alumínium térváz viszont a márka következő generációs alapjára épül.

Aston Martin Vantage 2017

A külcsínből egyértelműen látszik, hogy ez egy vérbeli brit sportkocsi, amely a motorháztető alatt egy más nemzetből származó technikát rejt. Ott ugyanis egy német erőforrás dolgozik, méghozzá az AMG-től származó V8-as biturbó benzinmotor. Teljesítménye 510 lóerő, illetve 685 Nm a maximális nyomatéka, a hátsó kerekekre pedig egy nyolcsebességes ZF automata váltón keresztül érkezik az erő.

Aston Martin Vantage interior

A kegyetlen külsővel tökéletes elegyet alkot a menetteljesítmény. Az Aston Martin Vantage 3,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, és egészen 314 km/h-ig képes ezt folytatni. Az 1530 kilogrammos frontmotoros sportgép erőforrását maximálisan hátra és mélyen helyezték el, így komoly kanyarvadász válhat belőle úgy, hogy közben a 350 literes csomagtartóval kiváló utazóautónak is megfelel.

Aston Martin Vantage oldala

Természetesen a tömegelosztásra is odafigyeltek a mérnökök: 50:50-es értékekkel bír, a márkánál elsőként elektronikus vezérlésű, zárható hátsó differenciálzárat helyeztek el benne, mely az E-Diff nevet viseli. Az Aston Martin Vantage ára 154 ezer euró (48 millió forint).

Az első autók az ígéretek szerint 2018 második negyedévében kerülnek a szalonokba. Idővel várható egy V12-es biturbó változat is, mely 600 lóerő körüli teljesítménnyel rendelkezik majd.

Forrás

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: User Admin

Friss Híreink

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dino kaphat utódot a közeljövőben?

A Ferrari Dinót a V6-os Porsche 718 Boxster riválisának és egyben a legolcsóbb modelljének állítanák be.

Tovább olvasom
Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

Ülésenként két kipufogó, na ez a nem semmi! - Bugatti Galibier

A Bugatti megmutatta mivel bővítené a kínálatát. A négyüléses Galibier koncepció nagyon ütős...

Tovább olvasom
Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ferrari 812 GTS: a V12-es spider visszatért

Ígéretéhez híven a Ferrari be is mutatta az egyik új modelljét, amely a várva-várt 812 Superfast nyitható tetős változata lett.

Tovább olvasom
Kémfotókon a 2020-as Q5

Kémfotókon a 2020-as Q5

Az Audi ráncfelvarrott SUV modelljét már javában tesztelik.

Tovább olvasom