Az új S8 nem dízel, hanem egy hibrid benzines V8 570 lóerővel

Az új Audi S8 tekintélyes teljesítményt, hátsókerék kormányzást és prediktív futómű rendszerrel kényezteti majd a sofőröket.

Az Audi lerántotta a leplet az új A8-as csúcsváltozatáról, az S8 modellről. A bemutatott típus egy 570 lovas twin-turbós V8-as erőforrással van szerelve, amit egy lágy hibrid rendszerrel támogattak meg. Új innovatív futómű rendszert is kapott a luxus limuzin, ami minden bizonnyal kiemelkedő menettulajdonságokkal ruházza fel.

A korábban bemutatott, vegyes reakciókat kiváltó dízelesített S6 és S7 után, a böszme nagy V8 biztosan megnyugtatja a klasszikus orgánumot kedvelőket. Nem mellesleg ezt motort, a Porsche és a Bentley is használja majd. Az motortérbe gyömöszölt 570 ló mellé 799 nm is társul, aminek köszönhetően egy álló rajt után csavartszaltóban ugranak le az ablakra tapadt bogarak. A végeláthatatlan gyorsulást a gyártó által megszabott 250 km/h-ás limit korlátozza.

Audi S8 2019 V8 hibrid hátulról

Az Audi S8-ba szerelt 48V-os lágy hibrid rendszer apró akkupakkjával némi rásegítést ad a motornak a hengerlekapcsolások során, ezzel hozzájárul a V8-as környezetvédelmi normák keretein belül tartott normál üzeméhez.

Audi S8 2019 V8 hibrid oldalról

A másik nagy újdonság az Audi által prediktív aktív felfüggesztésnek nevezett rendszere. A felsőkategóriás limuzin elektromechanikus rásegítéssel működtetett levegős rugózása, minden egyes kereket képes egymástól függetlenül kiemelni vagy behúzni, aminek köszönhetően az utastér kimozdulása minimálisra csökken. Ez igen komoly változást ígér a komfortérzet szempontjából, az alapszériás A8-hoz képest. A meditációs állapot elérését aktív hangszűréssel támogatja az autó, kiszűrve a szél és egyéb külső zajokat.

Audi S8 2019 V8 hibrid ülések

A hátsókerék kormányzás mellett még a hátsó kerekek közti nyomatékelosztásért felelős Audi sport differenciálmű is újítás, ami alapfelszereltség az S8-ban. A 21-es alumínium kerekek és a karbon-kerámia fékek opcionálisan választhatók.

Audi S8 2019 V8 hibrid műszerfal

Természetesen a széria A8-hoz képes morcosabb külsőt is kapott a S8-as változat, aminek része a benzines V8 szólamaiért felelős négy darab orgona is. A sofőr és az utasok kényelméért a pneumatikusan kagylósra szabható ülések felelnek, de egy az A8-ban már megismert vezetés támogató rendszer megtalálható ebben a verzióban is.

Audi S8 2019 V8 hibrid kipufogói

Az innovatív rendszerekkel felszerelt új S8-ban Jason Statham sem ráncolná már a szemöldökét szállítmányozás közben, de lehet az Audinál másfajta célközönséget akarnak bevonzani.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Elég ütős sportautókkal rukkol elő a Maserati 2020-ban!

Egyedi Edizione Ribelle kiadások és új GT Sportcsomagok érkeznek a Maserati jóvoltából ebben az évben.

Tovább olvasom
Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera olyan erős, hogy még harmadikban is kipörögnek a kerekek

Az Aston Martin DBS Superleggera egy igazi fenevad, ezt támasztja alá Matt Farah, a The Smoking Tire Youtubere is, aki nem is olyan régen kipróbálhatta.

Tovább olvasom
Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

Képzelj el egy Urust hibridként, és versenyautóként!

A Lamborghini folytatja az Urus fejlesztését, melynek során két fő projektre koncentrál.

Tovább olvasom
A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

A legexkluzívabb Volkswagen Arteon népautó biztosan nem lesz

2020 februárjában érkezik egy limitált gyártási darabszámú, különleges kiadású R-Line modell.

Tovább olvasom