Az új S8 nem dízel, hanem egy hibrid benzines V8 570 lóerővel

Az új Audi S8 tekintélyes teljesítményt, hátsókerék kormányzást és prediktív futómű rendszerrel kényezteti majd a sofőröket.

Az Audi lerántotta a leplet az új A8-as csúcsváltozatáról, az S8 modellről. A bemutatott típus egy 570 lovas twin-turbós V8-as erőforrással van szerelve, amit egy lágy hibrid rendszerrel támogattak meg. Új innovatív futómű rendszert is kapott a luxus limuzin, ami minden bizonnyal kiemelkedő menettulajdonságokkal ruházza fel.

A korábban bemutatott, vegyes reakciókat kiváltó dízelesített S6 és S7 után, a böszme nagy V8 biztosan megnyugtatja a klasszikus orgánumot kedvelőket. Nem mellesleg ezt motort, a Porsche és a Bentley is használja majd. Az motortérbe gyömöszölt 570 ló mellé 799 nm is társul, aminek köszönhetően egy álló rajt után csavartszaltóban ugranak le az ablakra tapadt bogarak. A végeláthatatlan gyorsulást a gyártó által megszabott 250 km/h-ás limit korlátozza.

Audi S8 2019 V8 hibrid hátulról

Az Audi S8-ba szerelt 48V-os lágy hibrid rendszer apró akkupakkjával némi rásegítést ad a motornak a hengerlekapcsolások során, ezzel hozzájárul a V8-as környezetvédelmi normák keretein belül tartott normál üzeméhez.

Audi S8 2019 V8 hibrid oldalról

A másik nagy újdonság az Audi által prediktív aktív felfüggesztésnek nevezett rendszere. A felsőkategóriás limuzin elektromechanikus rásegítéssel működtetett levegős rugózása, minden egyes kereket képes egymástól függetlenül kiemelni vagy behúzni, aminek köszönhetően az utastér kimozdulása minimálisra csökken. Ez igen komoly változást ígér a komfortérzet szempontjából, az alapszériás A8-hoz képest. A meditációs állapot elérését aktív hangszűréssel támogatja az autó, kiszűrve a szél és egyéb külső zajokat.

Audi S8 2019 V8 hibrid ülések

A hátsókerék kormányzás mellett még a hátsó kerekek közti nyomatékelosztásért felelős Audi sport differenciálmű is újítás, ami alapfelszereltség az S8-ban. A 21-es alumínium kerekek és a karbon-kerámia fékek opcionálisan választhatók.

Audi S8 2019 V8 hibrid műszerfal

Természetesen a széria A8-hoz képes morcosabb külsőt is kapott a S8-as változat, aminek része a benzines V8 szólamaiért felelős négy darab orgona is. A sofőr és az utasok kényelméért a pneumatikusan kagylósra szabható ülések felelnek, de egy az A8-ban már megismert vezetés támogató rendszer megtalálható ebben a verzióban is.

Audi S8 2019 V8 hibrid kipufogói

Az innovatív rendszerekkel felszerelt új S8-ban Jason Statham sem ráncolná már a szemöldökét szállítmányozás közben, de lehet az Audinál másfajta célközönséget akarnak bevonzani.

Forrás:

Ajánlott:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Érkezik a BMW M340d - dízelként is dögös ez a kombi

Jövőre bemutatkozik az M3-as kombi BMW dízel változata.

Tovább olvasom
A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A versenypálya ördöge lehet a 2020-as Audi R8 LMS GT4

A frissített versenyautóban elérhető a az ABS és a kipörgésgátló menet közbeni változtatása.

Tovább olvasom
A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A Lotus Elanra még várni kell, de megéri

A modern Elan lehet a Lotus által kifejlesztett új moduláris sportautó-platform egyik gyümölcse.

Tovább olvasom
Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Ha már nem bírsz tovább várni az RS Q8-ra itt az SQ8 az ABT-től

Az SQ8 ABT-t jól telepakolták lóerővel meg egy kis extra nyomatékkal és 23-as felniket is felpattintottak rá, nagyon kívánatos lett.

Tovább olvasom