Az új Toyota Supra Goodwoodban tűnik fel

A Toyota Supra utcai változatának prototípusa a világhírű Goodwood-i Sebességfesztiválon mutatkozik be a nyilvánosság előtt

A világon talán most a Toyota Supra utcai változatának eljövetelét várják legtöbben, melynek prototípusa az Egyesült Királyságban, a Goodwoodi Sebességfesztiválon mutatkozik be a nyilvánosság előtt. Az autót már július 12-15 között is részt vesz a rendezvény hegyi futamán, a volán mögött Tetsuya Tada főmérnök és Herwig Daenens mesterpilóta foglal majd helyet. A fejlesztést segítő modell az ezüst jubileumát ünneplő esemény programját koronázza majd meg a híres hegyi pályán.

 Toyota Supra 2018

Az új Supra érkezését a márciusban tartott, Genfi Autószalonon jelentették be, akkor azonban csak a modell versenypályára szánt változata tűnt fel. Ráadásul a Toyota a napokban jelentette be, hogy jövőre a Supra a NASCAR-ba is visszatér! A régi időket idéző Supra és Celica generációkhoz mérten a Toyota megerősítette, hogy megtartja a modell örökségét, így egy igazi sportautóhoz méltó hathengeres orrmotorral és hátsókerék-hajtással lesz kapható az új Supra. Igaz, az utóbbi években a GT86-tal és a Yaris GRMN-nel is kielégítő módon borzolták a kedélyeket a sportautók szerelmesei körében.

Toyota Supra Goodwood

A Toyota Supra prototípusa a TOYOTA GAZOO Racing fekete-vörös-fehér színeiben lép majd pályára csütörtöktől vasárnapig, így több ezer rajongónak lesz lehetősége arra, hogy megcsodálja a Toyota GR Supra Racing koncepciót. A karosszéria könnyű kompozit anyagokból készült, futóművét leültették, versenykerekeket és versenyműszerfalat kapott, hogy megfeleljen az előírt versenyszabályoknak.

Toyota Supra GAZOO Racing

A GAZOO Racing a Toyota globális sportprogramjának fontos szereplője, hiszen itt fejlesztik az exkluzív, nagy teljesítményű, GR jelzésű utcai autókat, mint például a Yaris GRMN-t. A FIA Hosszútávú Világbajnokságon a GAZOO Racing idén első győzelmét aratta a Le Mans-i 24 órás futamon a Toyota TS050 Hybrid versenygéppel, amit Goodwoodban, a verseny paddockjában ki is állítanak. A versenycsapat a FIA Rally Világbajnokságon is részt vesz a Yaris WRC-vel, amivel a 2017-es bemutatkozó évben két győzelmet is arattak, idén pedig az Argentin ralit nyerték meg, valamint több dobogós helyezést értek el. Az újdonsült Toyota Supra várhatóan 2019 első felétől lesz kapható!

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom