Érkezik az Audi A7 második generációja

A Mercedes-Benz CLS riválisa jelentős frissítéseket kapott, ilyen például az üzemanyag-takarékos technológia.

A második generációs Audi A7 alap, sport változata hozzávetőlegesen 30 millió forintról fog indulni, a még sportosabb S-line ennél is borsosabb.

Az Audi négyüléses kupéját a novemberi, Los Angeles-i Autószalonon mutatták be, már előrendelhető és az első szállítások nyárra várhatóak.

Vadonatúj kültéri dizájnnal érkezik a gyár luxuskupéja, amely 48V-os elektromos rendszerrel, új, enyhe hibrid tulajdonságokkal rendelkező új motor választékkal, valamint acél- és alumínium karosszériával érhető el.

A BMW 6-os sorozatú Gran Turismójának és a Mercedes-Benz CLS-ének riválisa egy átalakított alvázat kapott, amely összkerékhajtást és digitális belső teret kapott a műszaki frissítés részeként.

2018-ban a legújabb A8-cal együtt bemutatták az új A7-et is, ami egy új kezdetet jelent az Audi számára, a Volkswagen diesel botránya miatt.

Az ingolstadtiak fejlesztették az A7 kényelmi funkcióit is, hogy hosszabb utazások alkalmával is kimagaslót nyújtson. Az első alkalommal bemutatott A7 55 TFSI-ből úgy tűnik, hogy az Audi is tesz annak érdekében, hogy a belépőmodellek is csúcsminőségűek legyenek.

Stílusosan folytatja az új A7, a 2010-es első generáció vonalát, de jobb felületkezeléssel és élesebb formákkal. Az ötajtós elrendezés továbbra is fennáll, az ajtók ismét keret nélküliek, míg a nagy hátsó ajtó a hátsó ablak feletti nyitással biztosítja a csomagtartó akadálytalan hozzáférését.

Az orrészen a rács legújabb változata dominál, amit az a legfrissebb A8-on is megtalálható. Ez egy markáns első lökhárítón belül van elhelyezve, a szögletes fényszórók egyértelműen sportosságot sugallnak.

Továbbra is vannak kiemelkedő első elemek, valamint a hátulról erősen lejtős tetővonal, akár csak az előző A7-nél.

Az új Audi A7 egyedi hátsólámpája

Az Audi a legújabb modelljét is aktív spoiler elemekkel látta el. A csomagtérajtó hátsó szélére integrált szárnyacska 120 km/h feletti sebességnél nyílik ki, hogy növelje a hátsó tengely leszorító erejét a nagy sebességű stabilitás érdekében. A legvonzóbb dizájn elem a teljes szélességű hátsólámpa, amely 13 külön elemből áll és egy, a csomagtartó hátulján húzódó megvilágított fénysáv csatlakozik hozzá.

Az új A7 14 mm-rel rövidebb, 3 mm-rel szélesebb és 2 mm-rel hosszabb elődjénél, tengelytávja pedig 13 mm-rel nőtt.

Az A7 belseje követi a legújabb A8 stílusát. Egy 12.3 colos digitális műszerfalat tartalmaz kombinálva egy 10.1 colos multimédia kijelzővel, a műszerfal közepén található egy 8.6 colos egység is a középkonzol alján.

Az érintő kijelzőkön az összes főbb funkciót el lehet érni, ami egy letisztult, áttekinthető műszerfalat eredményez.

Az Audi A7 letisztult beltere

Az első ülések komfortosabbak a hátsó rész két külön üléssel vagy két plusz egy elrendezéssel is rendelhető. Annak ellenére, hogy a külső hossza 14 mm-rel csökkent, az Audi szerint a lábtér 21 mm-rel nőtt.

Az 535 literes csomagtér kapacitás megmaradt, bár az újratervezés miatt jobb a térkihasználása.

A rendelhető kiegészítők közé tartozik a 3D-s térhatású hangzás, a robotpilóta, ami képes leparkolni az autót, önállóan manőverezi az A7-et egy parkolóhelyre vagy a garázsba, anélkül, hogy a sofőr a volánnál ülne. Az új A7 5 radar érzékelőt, 5 kamerát, 12 ultrahangos érzékelőt és 1 lézeres szkennert tartalmaz. Összességében az új autó 39 vezetést segítő rendszerrel van felszerelve.

A 3,0 literes turbós V6-os erőforrás alapfelszereltségként egy új lítiumionos akkumulátort és 48V-os elektromos rendszert tartalmaz, hogy enyhe hibrid tulajdonságokkal rendelkezzen.

A modell egy hétfokozatú S-tronic duplakuplungos sebességváltóval szerelt.

Forrás/Fotók:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom