Íme az Audi e-tron fantasztikus utastere

Az Audi e-tron nem csak térkínálatban és eleganciában lehet igazán nagyvonalú, az Audi első tisztán elektromos modellje különösen csendes és digitális élményekben gazdag utasteret kínál.

Az Audi e-tron az ingolstadti gyártó első, tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV modellje, melynek utasteréről tettek közzé képeket a világhálón. Ez lesz a világ első olyan közúti forgalomba helyezhető járműve, mely a hagyományos külső visszapillantók helyett kamerákat használ a hátra kacsintáshoz.

Többféle változatban kerül piacra, kisebb és nagyobb akkupakkal, erősebb és gyengébb villanymotorokkal, az 500 lóerős csúcsváltozat hatótávja elérheti az 500 kilométert. Az európai piacokra 2018 végén érkezhet!

Audi e-tron belső

Az Audi e-tron minden felszereltségi szintjén minőségi anyagokat kínál, legyen szó a Valcona bőrről, a szálcsiszolt alumíniumról, de exkluzív megoldásként nyitott pórusú, erezett kőrisfa felületek is rendelhetők.

Az üléskényelemről háromfokozatú szellőzés, pneumatikus állítás, masszázsfunkció is rendelhető, az ülések varrásmintája elektronikus nyomtatott áramköröket idéz. Az Ambiente-világításcsomag harminc állítható színárnyalattal, a légminőség-csomag pedig ionizátorral és szabályozható intenzitású illatosítással teszi teljessé a képet.

Az Audi e-tron az akusztikai komfortot emeli még magasabb szintre, ennek alapja a célzott lengéskényelem jegyében optimalizált karosszériaszerkezet. A karosszéria konstrukciójából adódó belső nyílásait és üregeit következetesen leszigetelték, illetve feltöltötték, a kerékjáratokat például a kerék közvetlen környezetében hangelnyelő burkolattal látták el.

Az Audi e-tron ajtószigetelései, külső visszapillantó tükrei és vízelvezető csatornái finomhangolásának eredményeképpen menet közben a hangok alig jutnak el a bennülőkhöz. Az első szélvédő már alapkivitelben kettős üvegezésű, de kívánságra az oldalablakok is rendelhetők akusztikai üvegezéssel.

Audi e-tron SUV

Az extrafelszerelésként rendelhető térhangzású Bang & Olufsen Premium Sound System további akusztikai különlegességgel ruházza fel az Audi e-tron utasterét. A rendszer magas hatásfokú erősítője 705 watt teljesítménnyel összesen 16 hangsugárzót vezérel. Néhány – például az A-oszlopok 3D-hangszórói, illetve a D-oszlopok surround-hangsugárzói – neodímium mágnesekkel készül, amelyek különösen könnyűek, így kis torzításúak.

Az Audi e-tron első ízben kínálja sorozatgyártású autóként a virtuális külső visszapillantó tükrök technikáját. A lapos kialakítású tartók hatszögletű végén egy-egy 1280 x 1080 pixel felbontású, kisméretű kamera működik. A párásodást és a jegesedést fűtőfunkció előzi meg, bármilyen időjárási viszonyok között jó látást biztosítva.

A kamerák képe digitálisan feldolgozva a műszerfal és az ajtókárpit átmeneténél elhelyezett, 1200 x 800 pixel felbontású, kontrasztos OLED-kijelzőkön jelenik meg. A hét col képátlójú kijelzők közelítésérzékelő funkcióval is rendelkeznek, sőt, a vezető háromféle nézet közül választhat az MMI-rendszerben: autópálya, bekanyarodás és parkolás.

Mint az Audi minden felsőkategóriájú modellje, az Audi e-tron is a két nagyméretű és nagyfelbontású képernyőjét alkalmazza – a felső 10,1, az alsó 8,6 col képátlóval – minden hagyományos kapcsolót és szabályzót helyettesít. A kezelés így gyors és biztos: amint a felhasználó egy-egy funkciót aktivál ujjával, a rendszer érintésbeli és akusztikai visszajelzéssel erősíti azt meg.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Háfra Zsolt

Friss Híreink

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

Az Audi Sport szerint az R8 hibrid lehet, de elektromos nem

A harmadik generációs R8-at valószínűleg egy hibrid V10-es hajtja majd.

Tovább olvasom
Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Egy Porsche 718 Spyder 306 km/órával repesztett az Autobahnon

Ráadásul egy videót is feltöltött az őrült tempóról.

Tovább olvasom
Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Különleges kiadással, több szénszállal és erősebb motorral hódít tovább a Ford GT

Néhány meglepő újítással frissült a legendás verda.

Tovább olvasom
A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A 2021-es Kia Sorento a Genfi Autószalonon kerül bemutatásra

A Kia vadonatúj közepes méretű SUV-ját március 3-án mutatják be Genfben.

Tovább olvasom